Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 31 Μαϊος 2016 10:33

ΟΧΙ, από το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων-Βελβεντού, στη φιλοξενία ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων στο «Τούρκικο Σχολείο»

Αρνητική, με ψήφους 9 υπέρ, 12 κατά και 1 «λευκό», ήταν η απόφαση της πλειοψηφίας των δημοτικών συμβούλων Σερβίων – Βελβεντού στη συνεδρίαση της Πέμπτης 26 Μαΐου 2016,
στην πρόταση για φιλοξενία 50-100 ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων στο «Τούρκικο Σχολείο», που είχε εισηγηθεί για συζήτηση ο ανεξάρτητος σύμβουλος Νίκος Λαζαριώτης.
Παρατηρήθηκε «χωροταξική ανομοιομορφία» στην ψήφιση του θέματος, αφού, «υπέρ» της πρότασης τάχτηκαν, οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Π. Λιάκος, Ν. Γεωργακόπουλος, Δ. Ιωαννίδου και Γ. Παναγιωτούλας, οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης Ζ. Παπαδημητρίου, Στ. Παπαδόπουλος και Ε. Χαραλαμπίδης, και οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι Ν. Λαζαριώτης και Θ. Παπαγεωργίου (σύνολο 9 υπέρ). «Κατά» ψήφισαν, οι υπόλοιποι σύμβουλοι της συμπολίτευσης, ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης Γ. Μπάκανος και ο ανεξάρτητος Φ. Ζυγούρης (σύνολο 12*), ενώ «λευκό» ψήφισε ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης Β. Κουλιός (1). Απουσίαζαν από την ψηφοφορία οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Β. Κωνσταντόπουλος, Αν. Αλεξόπουλος, Μ. Γκουτζιομήτρος και Σ. Μπρουσιόβας.
Στο σκεπτικό της καταψήφισης, οι σύμβουλοι αναφέρθηκαν στις αντικειμενικές δυσκολίες φιλοξενίας μικρών παιδιών (ιατρική φροντίδα, καταλληλότητα χώρου κ.α.), στην άποψη ότι αυτό πρέπει να γίνεται αποκλειστικά από τις δομές του κράτους, στο γεγονός ότι ο χώρος του «Τούρκικου Σχολείου» (ή Καμένου αν θέλετε) προορίζεται για εκθεσιακός χώρος τοπικών προϊόντων, κ.α., ενώ κάποιοι ήταν θετικοί να συζητηθεί το θέμα φιλοξενίας σε άλλο χώρο (παλιό Γυμνάσιο, κατασκηνώσεις).
*Σημ.: Στην ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας ο πρόεδρος ανέφερε 10 υπέρ, 11 κατά και 1 λευκό, μάλλον εκ παραδρομής (κάτι που δεν αλλάζει το αποτέλεσμα).
Γ.Μ./mikrovalto.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Μαϊος 2016 10:36