Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2016 12:54

Κοζάνη: Στους τέσσερις νομούς της δυτικής Μακεδονίας από σήμερα οι κινητές μονάδες αστυνόμευσης

Την επέκταση του θεσμού της Κινητής μονάδας Αστυνόμευσης (ΚΑΜ) στην δυτική Μακεδονία εγκαινίασε σήμερα ο γ.γ.  Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης κατά την διάρκεια της διήμερης περιοδείας του στην ακριτική περιφέρεια.

Στο αρχηγείο της Περιφερειακής διεύθυνσης της Αστυνομίας στην Κοζάνη  ο γενικός γραμματέας του υπουργείου δημόσιας τάξης, αναφέρθηκε στην επιτυχημένη εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος που  έγινε τον προηγούμενο χρόνο και ανακοίνωσε την λειτουργία του θεσμού σε 22 περιοχές, όπου μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται  οι περιφερειακές ενότητες της Καστοριάς, της Φλώρινας, και της Κοζάνης. Τα Γρεβενά είχαν ενταχθεί στον αρχικό πιλοτικό σχεδιασμό και τα αποτελέσματα σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των  επιτελών της αστυνομίας ήταν πολύ ενθαρρυντικά. 

Ο γ.γ. Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο οποίος χειρίστηκε προσωπικά την εφαρμογή του θεσμού, δήλωσε ότι «οι κινητές μονάδες είναι το εργαλείο που μας δίνει την δυνατότητα να συμφιλιωθούμε με τις τοπικές κοινωνίες απομακρυσμένων περιοχών, να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις εμπιστοσύνης με τους κατοίκους, και γιατί όχι να παίξουμε τον ρόλο του κοινωνικού διαμεσολαβητή».

Ο θεσμός των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων (ΚΑΜ) εντάσσεται στο πλαίσιο της εφαρμογής του Επιχειρησιακού Σχεδίου «ΑΕΤΟΣ» για την Αστυνόμευση-Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών και Συνόρων και περιλαμβάνει αστυνόμευση επιτήρησης και εξυπηρέτηση του πολίτη.

Η κινητή αστυνομική μονάδα αποτελείται από τρείς αστυνομικούς με αρμοδιότητες Δημόσια τάξης. Ασφάλειας, και Τροχαίας. Όπως δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής της αστυνομίας Δυτικής Μακεδονίας ταξίαρχος Παναγιώτης Τζιοβάρας, «η κινητή μονάδα είναι μια μικρογραφία ενός αστυνομικού τμήματος με υπερσύγχρονο εξοπλισμό που μπορεί να στηρίξει το έργο της αστυνομίας στις απομακρυσμένες κοινότητες της χώρας».

Οι τέσσερις αστυνομικοί διευθυντές παρουσίασαν το σχέδιο με τα καθημερινά δρομολόγια των κινητών μονάδων στις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές ενώ τόνισαν ότι «κάθε βδομάδα θα κοινοποιούνται  στα μέσα ενημέρωσης οι περιοχές στις οποίες θα περιοδεύσουν  οι  κινητές μονάδες ώστε οι πολίτες να διευθετούν εκκρεμότητες και να πραγματοποιούν εργασίες που σε άλλη περίπτωση ήταν  υποχρεωμένοι να κάνουν στο πλησιέστερο αστικό κέντρο».

 Ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Αναγνωστάκης αμέσως μετά την παρουσίαση του θεσμού στα μέσα ενημέρωσης, κατέβηκε στο προαύλιο του Αστυνομικού μεγάρου Κοζάνης και μίλησε με τους αστυνομικούς που αποτελούν τα πληρώματα των κινητών μονάδων. Υποσχέθηκε  ότι για την καλύτερη λειτουργία και την υποστήριξη του έργου των μονάδων που θα κινούνται στην συνοριογραμή της ελληνοαλβανικής μεθορίου «θα υπάρξει άμεσα εφοδιασμός με θερμικές κάμερες και άλλο σύγχρονο εξοπλισμό». 

πηγη: απε -μπε σπυρος κουταβας

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2016 13:00