Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2016 11:36

Η επιστολή απάντηση του Νικου Λαζαριώτη στο vetonews στο άρθρο για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους πρόσφυγες

Δημοσιεύουμε την επιστολή απάντηση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου του δήμου Σερβίων Βελβεντού στο αρθρο του Vetonews για το Συριζα και προσφυγικο

 

ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΜΑΓΙΣΣΩΝ ΑΠΟ ΤΟ VETONEWS 

 

Δεν περίμενα ποτέ ότι μια πρόταση για συζήτηση που κατέθεσα στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού θα είχε τόσο βάθος που επάνω της θα στηρίζονταν ολόκληρη μυθοπλασία με τον μανδύα του δημοσιογραφικού ρεπορτάζ - λιβελογραφήματος .

Βέβαια ο στόχος του «βαρυσήμαντου» άρθρου όπως φαίνεται από τον τίτλο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ή εν πάση περιπτώσει κάποια στελέχη που η φάτσα τους δεν αρέσει στον ρόλο του αυτόκλητου κήνσορα  που υποδύεσαι   κ. Κουταβά. Μεγάλο πολιτικό λάθος του ΣΥΡΙΖΑ που τα στελέχη του δεν τα περνάει audition ο κ. Κουταβάς . Πρέπει να συνεδριάσουν τα όργανα και να επιληφθούν του θέματος.

Σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύω ότι θα κρίνουν τα ίδια τα στελέχη, που αναφέρει το λιβελογράφημα,  αν αξίζει τον κόπο  να απαντήσουν ή όχι. Εγώ όμως επειδή, χωρίς καν να γνωριζόμαστε, μου κάνεις την μεγάλη τιμή να αφιερώσεις  πολλές γραμμές στο όνομα μου νοιώθω την ανάγκη να απαντήσω  όχι τόσο για όσα μου καταλογίζεις αλλά γιατί προσπαθείς να συνδέσεις την πρόταση μου με την γενικότερη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ προς το προσφυγικό πρόβλημα και να χρεώσεις  στην τοπική ηγεσία  του ΣΥΡΙΖΑ «Διαδοχικές ήττες»  

Αναφέρεις κ Κουταβά ότι «Το τελειωτικό κτύπημα ήρθε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Σερβίων Βελβεντού, όπου ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Λαζαριώτης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, πρότεινε «να φιλοξενηθούν  στο τούρκικο σχολείο 50 – 80 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. Η πρόταση απορρίφτηκε από την πλειοψηφία αλλά και από συμβούλους της αντιπολίτευσης.  Ο τρόπος χειρισμού  του θέματος από τον συγκεκριμένο σύμβουλο, δείχνει διάθεση αυτοπροβολής και προπαντός προχειρότητας. Στο συγκεκριμένο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ χρεώνουν προσωπικές στρατηγικές για ίδιον κομματικό πολιτικό όφελος, που όμως βλάπτουν ανεπανόρθωτα την υπόθεση διαχείρισης του προσφυγικού».

Επειδή δεν είσαι, ως όφειλες, καλά ενημερωμένος σε πληροφορώ ότι  είμαι ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζω τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ουσιαστικά από το 2012 δεν συμμετέχω σε κομματικά όργανα και επομένως  δεν είμαι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είμαι απλός στρατιώτης και όπως καλά αναφέρεις ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.

Αναφέρεις ότι η πρόταση απορρίφθηκε γιατί ο τρόπος χειρισμού από εμένα δείχνει διάθεση αυτοπροβολής και προπαντός προχειρότητα. Όταν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ενημερώθηκε από εμένα , πολλές ημέρες πριν, να θέσει στην ημερήσια διάταξη, προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο ένα συγκεκριμένο θέμα για το οποίο θα υπάρχει συγκεκριμένη εισήγηση, αυτό δείχνει αυτοπροβολή και προχειρότητα ; Κατηγορούμαι ,δηλαδή, επειδή είχα το «θράσος»  σαν ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και μόνιμος κάτοικος Σερβίων του δήμου Σερβίων – Βελβεντού να καταθέσω μια πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο. Αυτό είναι αυτοπροβολή και προχειρότητα;

Αναφέρεις κ. Κουταβά ότι μου  «χρεώνουν προσωπικές στρατηγικές για ίδιον κομματικό όφελος». Αλήθεια ποιοι μου χρεώνουν ; Εάν είναι υπαρκτά πρόσωπα, λυπάμαι πολύ για τη μιζέρια και την ανασφάλειά τους ,αλλά επειδή όλο το κείμενο σου δεν είναι και υπόδειγμα αξιοπιστίας και επειδή η φαντασία σου καλπάζει αμφιβάλλω ότι πραγματικά υπάρχουν. Επειδή θέλω να προσφέρω στο τόπο που μόνιμα κατοικώ επιδιώκω πολιτικό όφελος ; Δεν ανακάλυψα τον ΣΥΡΙΖΑ το 2010 ή το 2012, είμαι από τα ιδρυτικά μέλη του. Για εμένα η αριστερά είναι στάση ζωής και όχι σημαία ευκαιρίας.  

Αναφέρεις κ Κουταβά ότι «Πιο συγκεκριμένα, ο Ν. Λαζαριώτης δεν ενημέρωσε νωρίτερα κανέναν για τη πρωτοβουλία του, ούτε την οργάνωση στην  οποία είναι μέλος, δεν ενημέρωσε  νωρίτερα ούτε τον επικεφαλή της παράταξης του Σύριζα στο δημοτικό συμβούλιο Λιακο Πολυδεύκη. Επίσης δεν ενημέρωσε εγκαίρως για την πρόταση του ούτε την αξιωματική αντιπολίτευση δηλαδή τον συνδυασμό με τον οποίο εκλέχθηκε ως σύμβουλός και  στην συνέχεια ανεξαρτητοποιήθηκε δηλαδή τον Βασίλη Κωνσταντόπουλο». 

Πως γνωρίζεις κ Κουταβά ότι εγώ δεν ενημέρωσα νωρίτερα κανέναν ; Μήπως έπρεπε να ενημερώσω πρώτα εσένα ; Να σε πληροφορήσω κ. Κουταβά  ότι εγώ ασχολήθηκα με την τοπική αυτοδιοίκηση συνειδητά γιατί έχω άποψη και θέλω να προσφέρω όπως εγώ νομίζω. Δεν με βάλανε στο ψηφοδέλτιο για να καλυφθεί ο απαιτούμενος από τον νόμο ελάχιστος αριθμός συμβούλων, συνεννοηθήκαμε ; Τόσο στις εκλογές του 2010, όσο και στις εκλογές του 2014, εκλέχτηκα δημοτικός σύμβουλος χωρίς τη στήριξη του  κόμματος ή κάποιου κομματικού παράγοντα. Το 2014 μάλιστα δέχτηκα άγριες συντροφικές επιθέσεις και πολύ λασπολογία από πολλούς υπερφανατισμένους επαναστάτες, προσγειωθέντες όμως ανωμάλως. Εγώ πιστεύω στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης  και όχι της ετεροδιοίκησης.

 Όποιος, είτε επί κεφαλής παράταξης ,είτε  δημοτικός σύμβουλος, έχει προτάσεις δεν νομίζω ότι χρειάζεται <εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις> για να τις καταθέσει. Το συγκεκριμένο θέμα των μεταναστών είναι, από κάθε άποψη, γνωστό σε όλους ειδικά τους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το ζήτημα είναι  ότι όλοι πρέπει να  παίρνουν  ξεκάθαρη θέση όταν έρχεται η ώρα της απόφασης. Τέτοια στάση κράτησε και είναι προς τιμή του, ο επί κεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ  Νίκος Γεωργακόπουλος που είχε την ίδια πληροφόρηση με όλους τους άλλους.  Αλλοίμονο αν ένα επείγον ανθρωπιστικό πρόβλημα  αντιμετωπίζεται με λογική μεθόδευσης.

Μην μπλέκεις τον  Κώστα Κωνσταντόπουλο. Κάνει μια χαρά τη δουλειά του και μπράβο του.

Είμαι σίγουρος κ.  Κουταβά ότι αν διάβαζες την εισήγηση μου, όπως όφειλες, δεν θα έγραφες αυτά που έγραψες. Έκανες πρόχειρο ρεπορτάζ και δεν ασχολήθηκες σοβαρά με το θέμα. Τα σοβαρά που έπρεπε και πρέπει να σε απασχολούν και να σε ενοχλούν είναι  αυτά που ακούστηκαν για το μεταναστευτικό από τον δήμαρχο και από  συγκεκριμένους συμβούλους της συμπολίτευσης.

Αυτά που γράφεις δεν είναι δημοσιογραφία είναι στοχοποίηση προσώπων ή λόγω εμπάθειας ή για να προκαλέσεις ή ;  

Κλείνοντας, έχω  την άποψη ότι, μεγάλος αριθμός  συμβούλων της συμπολίτευσης δεν συντάσσεται με την άποψη του δημάρχου αλλά ψήφισε στο όνομα της παραταξιακής λογικής. Επίσης  η συντριπτική πλειοψηφία της συμπολίτευσης έχει θετική στάση για τους πρόσφυγες.

Από τα μηνύματα των δημοτών πιστεύω ότι με παρέμβαση της τοπικής κοινωνίας των Σερβίων το δημοτικό συμβούλιο μπορεί να αναθεωρήσει την αρνητική απόφαση του.

07/06/2016

ΛΑΖΑΡΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ - ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2016 11:50