Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016 18:42

Χρήσιμες συμβουλές για την διαχείριση του άγχους στο βιωματικό εργαστήρι (video)

'Όλο και περισσότερο κυριαρχεί το άγχος στην καθημερινότητα των ανθρώπων επηρεάζοντας την είτε λίγο είτε πολύ.

Kάποιοι όμως είναι από χαρακτήρα πιο ευάλωτοι στο στρες, ενώ άλλοι καταφέρνουν, κρατώντας το σε φυσιολογικά επίπεδα, να το μετατρέψουν σε θετική ενέργεια και «σύμμαχο» στη ζωή.'

Στο χώρο του 4ου ΓΕΛ το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε το βιωματικό εργαστήρι για τη διαχείριση του άγχους που συνδιοργάνωσε το Π.Τ. Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Δυτ. Μακεδονίας με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Π.Ε. Κοζάνης και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γενικού Λυκείου Κοζάνης .
Στο πλαίσιο του βιωματικού εργαστηρίου συζητήθηκαν οι έννοιες του stress και άγχους ,από πού προέρχονται πως μπορούν περιοριστούν και τους τρόπους διαχείρισης , ώστε οι συμμετέχοντες να είναι σε θέση να προσφέρουν βοήθεια και υποστήριξη στον εαυτό τους.
H Αναστασία Βαβλιάρα υπεύθυνη του ΣΚΛΕ δυτικής Μακεδονίας αναφέρθηκε στο νόημα των βιωματικών εργαστηρίων «μέσα από τα συναισθήματα και τις πράξεις μας και πως όλα αυτά σωματοποιούνται σε εμάς να βρούμε ποιοι είναι οι παράγοντες και οι πηγές που προκαλούν άγχος. Τις αιτίες και πως μπορούμε εμείς να διαχειριστούμε το άγχος ώστε να γίνει περισσότερο δημιουργικό ή τουλάχιστον δημιουργικό να μην υπάρχουν οι αρνητικές επιπτώσεις.»
Ρεπορτάζ video Μερόπη Βαχτσεβάνου

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016 18:49

Πολυμέσα