Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016 16:47

Κοζάνη: Έπεσαν υπογραφές για την αξιοποίηση εκτάσεων του σιδηροδρομικού σταθμού στο δήμο της πόλης

Στο Δήμο Κοζάνης περνά  η έκταση του Σιδηροδρομικού Σταθμού, μετά τη συμφωνία παραχώρησης που υπέγραψαν σήμερα στην Κοζάνη ο δήμαρχος της πόλης Λευτέρης Ιωαννίδης με την διοίκηση του ΟΣΕ και την ΓΑΙΑ ΟΣΕ.  Η συμφωνία προβλέπει ότι ο επιβατικός σταθμός παραμένει στην υφιστάμενη θέση ενώ οι εγκαταστάσεις του εμπορευματικού σταθμού μεταφέρονται σε νέα θέση στα Κοίλα Κοζάνης. 

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις πέριξ του σταθμού, καθώς και οι γύρω χώροι, θα αναμορφωθούν και θα γίνουν τόποι πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής. Σύμφωνα με τα σχέδια του δήμου, προβλέπεται η δημιουργία Κλειστής Αγοράς και Στεγασμένης Δημοτικής λαϊκής αγοράς και η διαμόρφωση χώρων στάθμευσης για την εξυπηρέτηση του συνόλου των κατοίκων. Οι υπάρχοντες χώροι πράσινου πέριξ του σιδηροδρομικού σταθμού προβλέπεται να αναβαθμιστούν και να αξιοποιηθούν ως χώροι αναψυχής για τους πολίτες του δήμου.

Ο δήμαρχος της Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης σημείωσε ότι το σχέδιο μετά και την διαβούλευση που έγινε με τους δημότες θα έλθει την Δευτέρα για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο ενώ στην συνέχεια θα κατατεθεί η πρόταση στην διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας προκειμένου να ενταχθεί στο νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης (2014 – 2020) . Το σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που έχει εκπονήσει ο δήμος Κοζάνης περιλαμβάνει ένα γενικό περίγραμμα του κομματιού της πόλης που θα αναμορφωθεί στα  χαρακτηριστικά ενός Βιοκλιματικού Πάρκου. Ορισμένες λεπτομέρειες σύμφωνα με το δήμαρχο της πόλης θα οριστικοποιηθούν στο άμεσο μέλλον.

 Η γενική γραμματέας μεταφορών Πέτη Πέρκα σημείωσε ότι «τα σχέδια Βιώσιμης Αστικής κινητικότητας των πόλεων είναι στην προτεραιότητα του υπουργείου και θα τα προωθήσουμε σε όλη τη χώρα με στόχο να αλλάξουν προς το καλύτερο οι πόλεις μας» ενώ μίλησε με θερμά λόγια για την πρόταση του δήμου Κοζάνης που προβλέπει την συνολική αναμόρφωση ενός μεγάλου μέρους της πόλης πέριξ του σιδηροδρομικού σταθμού.  «Το σχέδιο του δήμου Κοζάνης  έχει ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά, είναι φιλικό στο πολίτη και το περιβάλλον και είναι ένα καλό παράδειγμα που  ελπίζουμε να ακολουθήσουν και άλλοι δήμοι της χώρας» σημείωσε. Ο διευθύνων σύμβουλός του ΟΣΕ Κωσταντίνος Πετράκος  χαρακτήρισε ως ορόσημο την συμφωνία με τον δήμο Κοζάνης, τονίζοντας ότι το μοντέλο της θα μπορούσαν να ακολουθήσουν και άλλοι δήμοι της χώρας που έχουν στον οικιστικό τους ιστό  εγκαταστάσεις του ΟΣΕ και της ΓΑΙΑ ΟΣΕ. Το σύμφωνο παραχώρησης και συνεργασίας υπέγραψαν στην Κοζάνη, ο δήμαρχος Λευτέρης Ιωαννίδης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός του ΟΣΕ Κωσταντινος Πετράκος,  και ο αντιπρόεδρος της ΓΑΙΑ ΟΣΕ Αθανάσιος Ακριβός παρουσία της γγ Μεταφορών Πέτης Πέρκα.  

πηγη:ΑΠΕ ΜΠΕ Σ ΚΟΥΤΑΒΑς

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016 16:54