Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2016 17:27

O Γιάννης Θεοφύλακτος με τον Εμπορικό Σύλλογο Αιανής

Με τον Πρόεδρο και μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αιανής συναντήθηκε ο βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Θεοφύλακτος στις 5-9-2016 και σε αίθουσα του δημοτικού καταστήματος Αιανής.

 

          Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε ζητήματα που θα επιλύσει ο «νόμος Σταθάκη» (που θα αντικαταστήσει το νόμο Δένδια), δηλ. στη ρύθμιση των οφειλών των εμπόρων και των επιχειρηματιών.

          Ο κ. Θεοφύλακτος τόνισε τη δυνατότητα πολλών εμπόρων να υπαχθούν στο νόμο Κατσέλη είτε ως μικρέμποροι είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες (παροχή υπηρεσιών), καθώς και το ζήτημα προθεσμίας που υπάρχει για την προστασία της α΄ κατοικίας (έως το τέλος του 2018).

          Εκ μέρους του Προέδρου και των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Αιανής, τέθηκαν τα προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματίας στη δημοτική ενότητα Αιανής. Ιδίως τέθηκε το ζήτημα των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ που μετά την απογραφή του 2001 (οπότε και η Αιανή απογράφτηκε με πληθυσμό οριακά άνω των 2000 κατοίκων) έχουν και παράλληλη υποχρέωση ασφάλισης στο ΤΑΕ, κάτι που δεν κατέστη δυνατό να ρυθμιστεί όλα αυτά τα χρόνια.

          Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Αιανής, κ. Ηλίας Μπουρνιώτης  και ο Συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης και δημοτικός σύμβουλος, κ. Βασίλης Γκούμας.

          Τέλος, με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Αιανή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Θεοφύλακτος, ανακοίνωσε την αποκατάσταση της αδικίας για τους σεισμόπληκτους της Αιανής του 2013, καθώς μετά από πολύμηνη προσπάθεια και παραστάσεις στο αρμόδιο υπουργείο, ανακοινώθηκε από τη διευθύντρια του υπουργού, κ. Σπίρτζη, ότι και η επιδότηση των σεισμοπλήκτων της Αιανής θα φτάσει το 80%, όπως και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας (και το υπόλοιπο 20% με άτοκο δάνειο).

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2016 17:31