Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016 18:55

Δράση αλλυλεγγύης και ανθρωπιάς διοργανώνει η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης - Ένα ψωμί που περιμένει

Το «Ψωμί που περιμένει» είναι μια προσπάθεια ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης που υλοποιούν στην Κοζάνη το Σωματείο Αρτοποιών Κοζάνης

«ο Προφήτης Ηλίας» και η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης. Πιθανόν, να έχετε συναντήσει ανάλογες κινήσεις, να γιγαντώνονται σε ολόκληρη τη χώρα, με χαρακτηριστικά παραδείγματα: τον καφέ σε αναμονή, το γάλα και μια μερίδα φαγητό, ακόμη κι ένα κούρεμα! Η διακριτικότητα, ο σεβασμός, η ειλικρινής διάθεση και η καλή πίστη είναι κύριο μέλημα αυτής της προσπάθειας.
Η ιδέα είναι απλή και τα βήματα τα εξής:
1. Η/Ο πελάτισσα/πελάτης μπορεί μαζί με το δικό της/του ψωμί να «πληρώσει» ένα επιπλέον ψωμί, κουλούρι ή κάτι άλλο που επιθυμεί και να το αφήσει σε «αναμονή» για κάποια/ον συμπολίτισσα/συμπολίτη του που το έχει ανάγκη.
2. Για κάθε «ψωμί σε αναμονή» η/ο καταστηματάρχισσα/καταστηματάρχης κόβει την αντίστοιχη απόδειξη και την τοποθετεί σε εμφανές σημείο (σε βάζο, κ.λπ.) και παράλληλα αναγράφει τον αριθμό των ψωμιών ή άλλων ειδών που είναι σε αναμονή σε κάποιον πίνακα. Έτσι, γνωστοποιείται η συναλλαγή και βεβαίως, η ύπαρξη και οι ποσότητες των ειδών «σε αναμονή».
3. Οποιαδήποτε/Οποιοσδήποτε θέλει να πάρει κάποιο από τα ψωμιά ή τα υπόλοιπα είδη το μόνο που έχει να κάνει είναι να επισκεφτεί ένα φούρνο, που στη βιτρίνα του θα έχει την αντίστοιχη ενημερωτική αφίσα και να το ζητήσει και ο φούρνος θα του το διαθέσει διακριτικά, μαζί με την απόδειξη, χωρίς να καταλάβει καμία/κανένας από τους υπόλοιπους παραβρισκόμενους τίποτα.

Η περίοδος της οικονομική κρίσης και δυσπραγίας δυστυχώς «καλά κρατεί». Τα όρια της φτώχειας συνεχώς διευρύνονται και δημιουργούν ολοένα και νέους αποκλεισμούς ανθρώπων, νέες «τάξεις αποκλεισμένων και άπορων».
Κι όσο οι οικονομικά, αλλά και κοινωνικά αποκλεισμένοι δε μειώνονται, τόσο οι «πρακτικές ανακούφισης» δε μπορούν παρά να συνεχίζονται, πρωτοβουλίες να αναλαμβάνονται και να αναζητούνται λύσεις.

Ευχαριστούμε τις/τους συμμετέχουσες/συμμετέχοντες, αλλά κι όσες/όσους το σκέφτονται και θέλουν να γίνουν κοινωνοί της δράσης.
Πιστεύουμε άλλωστε πως είναι μεταδοτική...

Τα αρτοποιεία που συμμετέχουν:

ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΜΗΝΤΕΛΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΙΩΑΝΝΑ

ΚΕΙΣΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΑΡΝΑΟΥΤΗ ΜΑΡΙΚΑ

ΛΑΒΑΝΤΣΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΑΡΝΑΟΥΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΚΑΡΑΝΑΤΣΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΛΑΒΑΝΤΣΙΩΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΑ

ΓΕΩΡΓΑΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.

ΜΠΙΣΜΠΙΚΗΣ ΑΛΕΞΙΟΣ

ΠΟΥΛΙΑΝΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.

ΧΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

Γ. & Χ. ΒΑΜΒΑΚΑΣ Ο.Ε.

ΠΑΦΥΛΗΣ ΕΥΘ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΚΑΚΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.

ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ Κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΓΑΚΗ Β. ΕΛΕΝΗ

ΣΙΔΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

DEUX KK–ΚΟΡΚΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

DEUX KK–ΚΟΡΚΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΤΡΟΥΜΠΟΥΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΚΥΡΙΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 

ΓΚΟΒΤΖΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016 19:01