Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016 17:34

Βία και Ανεκτικότητα» εκδήλωση στο Αρχαιολογικό μουσείο Αιανής

Κατά τη διετία 2015-2016 το θέμα είναι αφιερωμένο στο δίπολο «Βία και Ανεκτικότητα». Ο φετινός εορτασμός θα διαρκέσει από τις 23 έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2016.

Το Σαββατοκύριακο του εορτασμού (24-25 Σεπτεμβρίου) η είσοδος στα Δημόσια Μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους θα είναι ελεύθερη. 

               

«Βία και Ανεκτικότητα»

 Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης,στο πλαίσιο του εορτασμού των ΕΗΠΚ,απευθύνει Ανοιχτή Πρόσκληση σε ΟΛΟΥΣ στην εκδήλωση που θα γίνει την Κυριακή  25 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 11.00 με 13.00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Μουσείου και περιλαμβάνει:

Ομιλία με τίτλο « Από τη βία των παραμυθιών στη βία της οθόνης» από το Δρ Κων/νο Αραπίδη, Ψυχίατρο, Πρόεδρο της Ελληνικής Ψυχιατροδικαστικής Εταιρείας Βόρειας Ελλάδας.

 Παρουσίαση θεατρικών και κινηματογραφικών στιγμιότυπων από λογοτεχνικά έργα, από το εφηβικό θεατρικό εργαστήρι του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Αιανής «Η Πρόοδος», με τη συνεργασία των Απόστολου Καραγιάννη, Γιώργου Μητσιάκου και Ανθής Χονδρογιάννη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει η παράδοση στους Διευθυντές του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου Αιανής ψηφιδωτών έργων που δημιούργησαν οι μαθητές υπό την καθοδήγηση του ψηφιδογράφου Ν. Πιτσαλίδη κατά τον περσινό εορτασμό των ΕΗΠΚ.

Υπενθυμίζεται ότι στον ίδιο χώρο οι επισκέπτες θα έχουν τη χαρά να θαυμάσουν ζωγραφιές παιδιών από όλο τον κόσμο, τις οποίες παραχώρησε, στο πλαίσιο των «Ημερών Φιλίας» (14-17 Ιουλίου), η κ. Μαρία Τσίγγανα, υπεύθυνη του προγράμματος International Art Exchange. Πρόκειται για έργα παιδιών 4-18 ετών, μέσα από τα οποία τα παιδιά επικοινωνούν χωρίς το φράγμα της γλώσσας και ανταλλάσσουν ιδέες με στόχο να θέσουν το δικό τους λιθαράκι στην οικοδόμηση της κοινότητας των εθνών και της διαρκούς ειρήνης. 

Κατά το τριήμερο του εορτασμού, σε επιλεγμένα εκθέματα  του Μουσείου θα υπάρχει σήμανση και κείμενα που τροφοδοτούν προβληματισμούς σχετικά με το θέμα.  

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016 17:38