Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016 16:36

Νέα Προγράμματα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο του ΔΑΚ Κοζάνης “Aqua Aerobic” και “Babies Swimming”

Από 3η Οκτωβρίου στο Δημοτικό Κολυμβητήριο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Κοζάνης ξεκινούν τα προγράμματα μαζικής άθλησης που οργανώνονται από τον

ΟΑΠΝ Δήμου Κοζάνης. Αυτά αφορούν στην Ελεύθερη Κολύμβηση του Κοινού, στην Εκμάθηση Κολύμβησης Ενηλίκων, στη Θεραπευτική Κολύμβηση για άτομα 3ης ηλικίας με μυοσκελετικά προβλήματα (αρθρίτιδες, οστεοπόρωση) , στο Aqua Aerobic, και στο πρόγραμμα των Personal Traineurs.
Φέτος ειδικά μετά την πετυχημένη περυσινή πορεία τους ενισχύονται ακόμη περισσότερο τα προγράμματα της Aqua Aerobic με τη χρήση όχι μόνο της μικρής αλλά και της μεγάλης πισίνας αλλά και με την προσθήκη μιας ακόμη 3ωρης βραδινής ζώνη άσκησης.

Επιπλέον ο ΟΑΠΝ σε μια προσπάθεια να ανοίξει το κολυμβητήριο σ' όλες τις ηλικίες εισάγει φέτος για πρώτη φορά και το πρόγραμμα κολύμβησης για βρέφη.
Το νέο πρόγραμμα "Babies Swimming"αφορά σε βρέφη από 6 μηνών μέχρι 3 1/2 ετών και θα γίνεται με τη βοήθεια των μαμάδων ή των μπαμπάδων στη μικρή πισίνα του Κολυμβητηρίου η οποία γι' αυτό το σκοπό και θα ενισχυθεί θερμοκρασιακά από τους 28 O C στους 32 O C βαθμούς.
Η κολύμβηση σ' αυτή την τρυφερή ηλικία δεν αποτελεί απλά ένα άθλημα αλλά ψυχοσωματική άσκηση καθώς είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι με τη βρεφική κολύμβηση:
- ενισχύεται η σωματική διάπλαση των παιδιών
- βελτιώνεται ο συγχρονισμός στις κινήσεις του,
-η δύναμη και η αντοχή του
- η στάση και η θέση του σώματος του
- η αναπνευστική του ικανότητα
- η καρδιακή του λειτουργία
- δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα των βρεφών, τα παιδιά που γυμνάζονται έχει διαπιστωθεί ότι αρρωσταίνουν λιγότερο
- αυξάνεται το θάρρος, η αυτοπεποίθηση τους και γίνονται πιο κοινωνικά.

Ο ΟΑΠΝ όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, στην προσπάθεια του να αναβαθμίσει τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, προχώρησε σε εκτεταμένες εργασίες συντήρησης και ενεργειακής αναβάθμισης τόσο στις εγκαταστάσεις χλωρίωσης όσο και στα συστήματα της άντλησης και της διήθησης του φίλτρων νερού ώστε να γίνει οικονομία στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο πετρέλαιο και στη χρήση της ποσότητας του απολυμαντικού υλικού ( χλωρίου).
Τοποθετήθηκε σύστημα εξαερισμού του συνολικού χώρου του κολυμβητηρίου για την βελτίωση της ποιότητας του αέρα για τους αθλητές και τους θεατές.
Έγινε διαχωρισμός της θερμοκρασίας του νερού των δυο πισινών ( μεγάλης και μικρής) και τοποθετούνται χωριστές ταμπέλες ανάγνωσης της θερμοκρασίας του νερού τους.
Οι εργασίες αναβάθμισης στον μηχανολογικό εξοπλισμό του Κολυμβητηρίου συμπληρώθηκαν με εργασίες στα αποδυτήρια των κολυμβητών ( τοποθέτηση συστημάτων εξαερισμού, αντικατάσταση των παλιών ξύλινων πορτών με καινούριες αλουμινίου στις τουαλέτες και τοποθέτηση πολύ σύντομα καινούριων σεσουάρ .
Τα χρήματα που δαπανήθηκαν γι' αυτό το σκοπό προέρχονται εξ ολοκλήρου από τις ετήσιες εισπράξεις του κολυμβητηρίου (2 ή 3 ευρώ την ώρα) που φέτος ανήλθαν στα 36.067 ευρώ.

Εισπράξεις Κολυμβητηρίου

2015/16  

 

2014/2015

 

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ  ΕΤΗ

 

 

 

 

36.067

23.401€

2011     

6.791,22 €

 

 

 

2012

20 €

 

 

2013

131,68 €

 

 

 

 

         

 

Τα εισπραχθέντα ποσά επενδύονται και πάλι στο Κολυμβητήριο λειτουργώντας σε ανταποδοτική βάση σε μια προσπάθεια να βελτιστοποιήσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες τόσο στο κοινό  που το χρησιμοποιεί ήδη αλλά και στους μελλοντικούς χρήστες του. Οι παρεμβάσεις συντήρησης δεν σταματούν εδώ, θα συνεχιστούν και στο άμεσο μέλλον με απώτερο στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση του χώρου για τον περιορισμό των υψηλών δαπανών λειτουργίας του. Γι’ αυτό το σκοπό και σχεδιάζεται από το Πολυτεχνείο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σύνταξη φακέλου έργου για την προκήρυξη της σχετικής μελέτης.

Τιμή Εισόδου για το Πρόγραμμα AquaAerobic για γυναίκες :

 3 ευρώ για κάθε επίσκεψη ή αγορά μηνιαίας κάρτας  12 επισκέψεων με 25 ευρώ.

  • Τιμή Εισόδου για τα  προγράμματα (Θεραπευτικής Γυμναστικής, Εκμάθησης Κολύμβησης για Ενήλικες) 3 ευρώ για κάθε επίσκεψη ή αγορά μηνιαίας κάρτας  των 30 ευρώ.
  • Γενική Τιμή Εισόδου για το Κοινό: 
  • 2 ευρώ για κάθε επίσκεψη ή έκδοση μηνιαίας κάρτας των 30 ευρώ.
  • Πρόγραμμα babiesswimming για μωρά και μητέρες, τιμή εισόδου 5€ ανά μάθημα.

 Στο  Δημοτικό Κολυμβητήριο έχει καθιερωθεί ειδική κοινωνική τιμολογιακή πολιτική.

Στο πλαίσιο αυτό,  η μικρή πισίνα παραχωρείται δωρεάν σε  ΑΜΕΑ κάθε Σάββατο και από τις ώρες 10.15 π.μ. -14 μ.μ

ενώ για τους Πολύτεκνους-Τρίτεκνους είναι δωρεάν η είσοδος από το 3ο άτομο και πάνω (2+1).

Για Άνεργους-Πολύτεκνους αγορά μηνιαίας κάρτας με 20 ευρώ.

Πληροφορίες: καθημερινά κατά τις εργάσιμες ώρες στα τηλ: 24610-29843 στον ΟΑΠΝ και 24610 34311 στο Κολυμβητήριο του ΔΑΚ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016 16:39