Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016 14:02

Εκλογές ΤΕΕ την Κυριακή 20 Νοεμβρίου - Αυτή η Κυριακή σου ανήκει – Δηλώσεις Προέδρου ΤΕΕ Γιώργου Στασινού (video)

Να προσέλθουν στις κάλπες του ΤΕΕ την Κυριακή 20 Νοεμβρίου καλεί ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός τους Διπλωματούχους Μηχανικούς που είναι μέλη του Τεχνικού

Επιμελητηρίου Ελλάδος. Στις εκλογές του ΤΕΕ συμμετέχουν με δικαίωμα ψήφου φέτος συνολικά 102.725 διπλωματούχοι μηχανικοί, καθώς το Επιμελητήριο αποτελεί το μεγαλύτερο επιστημονικό φορέα της χώρας, γεγονός που δίνει στις εκλογές αυτές ιδιαίτερη σημασία.

Εικοσιένας (21) συνδυασμοί υποψηφίων και δύο (2) μεμονωμένοι υποψήφιοι διεκδικούν την ψήφο των Διπλωματούχων Μηχανικών για εκλογή στις 155 έδρες της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, για τις εκλογές της 20ης Νοεμβρίου 2016. Οι περισσότεροι από τους συνδυασμούς έχουν θέσει υποψηφιότητα και για τις εννέα επιστημονικές επιτροπές ειδικοτήτων (οι οποίες με αντίστοιχες 45 έδρες συμμετέχουν στην Κεντρική Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ και τα πειθαρχικά συμβούλια του Επιμελητηρίου. Ακόμη δεκατέσσερις (14) συνδυασμοί ή συνασπισμοί συνδυασμών και ένας (1) μεμονωμένος υποψήφιος κατέθεσαν υποψηφιότητα για εκλογή μόνο στις επιστημονικές επιτροπές ειδικοτήτων. Συνολικά 2.717 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν φέτος την εκλογή τους στα κεντρικά όργανα του Επιμελητηρίου.

Δείτε εδώ το βίντεο με τις δηλώσεις του Γιώργου Στασινού:
https://www.youtube.com/watch?v=eiZXqMJJgEA

Αναλυτικά, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε:

«Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου όλοι οι μηχανικοί της χώρας ψηφίζουν για το επάγγελμά τους, ψηφίζουν τους εκπροσώπους τους στα όργανα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Όλοι γνωρίζουμε – τουλάχιστον όσοι συνειδητά επιλέξαμε να ασκούμε διαχρονικά αυτό το επάγγελμα και να ζούμε από αυτό – τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας, τις εξοντωτικές εισπρακτικές πολιτικές, αλλά και την απουσία προσφερόμενης εργασίας για τους Μηχανικούς, δηλαδή ένα ασφυκτικό για όλους περιβάλλον.

Τα ίδια και μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετώπιζε και το ΤΕΕ όταν ανέλαβα την Προεδρία πριν από 18 μήνες.

Από την πρώτη στιγμή επιλέξαμε να δράσουμε και να εφαρμόσουμε ένα στοχευμένο σχέδιο, πάνω σε τρεις άξονες: νοικοκύρεμα και ανόρθωση του κύρους του ΤΕΕ, δράσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας των Μηχανικών, πίεση και διεκδίκηση από την Πολιτεία εφαρμογής συγκεκριμένων αναπτυξιακών πολιτικών.

Δεν θέλω να πω πολλά για τα εσωτερικά του ΤΕΕ, νομίζω ότι όλοι αναγνωρίζουν ότι νοικοκυρέψαμε το σπίτι των μηχανικών. Και θα συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο.

Παράλληλα, τους τελευταίους μόνο μήνες οργανώσαμε πάνω από δέκα κεντρικές εκδηλώσεις με επιστημονικό και επαγγελματικό αντικείμενο, προσπαθώντας να πληροφορήσουμε όλους τους συναδέλφους σχετικά με τις εξελίξεις στο επάγγελμα.

Επίσης, και με δεδομένο ότι το ΤΕΕ από μόνο του – και απέναντι σε μία Πολιτεία που κωφεύει – δεν μπορεί να λύσει τα σοβαρότερα προβλήματα του Μηχανικού σήμερα, δηλαδή την ανεργία και το ασφαλιστικό, επικεντρωθήκαμε από την πρώτη μέρα στην επίλυση ζητημάτων, που αφορούν την καθημερινότητά μας.

Δημιουργήσαμε νέα ιστοσελίδα, μέσω της οποίας μπορεί ο καθένας να χρησιμοποιήσει τα ηλεκτρονικά συστήματα και εργαλεία του ΤΕΕ, εγκαινιάσαμε νέες υπηρεσίες φοροτεχνικής υποστήριξης, νομικής υποστήριξης, υπηρεσία υποστήριξης ιδιωτικών έργων και μελετών, καθώς και του νόμου των αυθαιρέτων. Τον τελευταίο μήνα λειτουργεί υπηρεσία ηλεκτρονικής έκδοσης βεβαιώσεων από το ΤΕΕ. Συγκεντρώσαμε το σύνολο της τεχνικής νομοθεσίας στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ και μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα μπορεί κάθε Μηχανικός να έχει δωρεάν υπηρεσία κωδικοποιημένης και πλήρως επικαιροποιημένης τεχνικής νομοθεσίας.

Δώσαμε έναν σκληρό, πολύμηνο και - το κυριότερο - σοβαρό αγώνα, με την κατάθεση συγκεκριμένων και κοστολογημένων εναλλακτικών προτάσεων για το Ασφαλιστικό. Τον αγώνα αυτό είμαστε αποφασισμένοι να τον συνεχίσουμε, με σκοπό να διασώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα για τους συναδέλφους. Ακόμη και υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες πετύχαμε με συντονισμένες νομικές ενέργειες να κρατήσουμε για το 2015 και το 2016 στη ρύθμιση επιλογής χαμηλής ασφαλιστικής κατηγορίας 20.000 συναδέλφους, που είχαν ενταχθεί στον Ν.4331/15.

Όσον αφορά στο θέμα της ανεργίας καταθέτω, καθημερινά και δημόσια, προτάσεις που θα δημιουργήσουν άμεσα νέες θέσεις εργασίας και θα βελτιώσουν τις συνθήκες, ώστε να πραγματοποιηθούν επενδύσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες από αυτές τις προτάσεις δεν απαιτούν οικονομικούς πόρους, αλλά μόνο πολιτική βούληση.

Σε κάθε περίπτωση, μέσα από καθημερινή και συστηματική δουλειά προσπαθώ να είμαστε δίπλα στον κάθε έναν και στην κάθε μία συνάδελφο, που δίνουν τον δικό τους αγώνα επιβίωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, 20 Νοεμβρίου ζητώ προσωπικά από τον κάθε έναν και την κάθε μία μηχανικό – ανεξαρτήτως από το σε ποιον πολιτικό χώρο ανήκει – να προσέλθουν στις κάλπες και να αναδείξουν τους εκπροσώπους τους για τα επόμενα χρόνια. Και να διαλέξουν τους καλύτερους.

Αυτή η Κυριακή ανήκει σε όλους τους μηχανικούς.

Ανήκει στη δουλειά, στο μέλλον, στα δικαιώματά μας.

Αυτή η Κυριακή μπορεί να κάνει τον καθένα από εμάς - και όλους μαζί - πιο δυνατούς.

Ζητώ προσωπικά από τον κάθε μηχανικό να μην αφήσει αυτήν την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου ας αφιερώσουμε λίγο χρόνο από την ημέρα, για όλες τις ημέρες που θα ακολουθήσουν»

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016 14:04

Πολυμέσα