Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016 17:31

Mύνημα του Δημάρχου Κοζάνης Λ. Ιωαννίδη για την εναρξη του προγράμματος Βιοαποβλήτων

Αγαπητές/οί  Συνδημότισσες/τες ,

Ξεκινάμε για πρώτη φορά στον Δήμο Κοζάνης τη Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ) και εν συνεχεία την κομποστοποίηση των οικιακών βιοαποβλήτων (υπολείμματα τροφών). Εκτός δηλαδή από τις συσκευασίες

μας (χαρτί, πλαστικό, γυαλί, μέταλλα) που ήδη ρίχνουμε για ανακύκλωση στην τετραπλέτα των κάδων, τώρα όλα τα υπολείμματα τροφών που περισσεύουν καθημερινά από το φαγητό μας (μαγειρεμένα ή ωμά) θα τα εναποθέτουμε σε ένα νέο καφέ κάδο.

Το πρόγραμμα συλλογής με ΔσΠ των βιοαποβλήτων ξεκινά με την συνεργασία των Δήμων Κοζάνης και Βοϊου και την υποστήριξη της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ και με την επιδίωξη αυτό να επεκταθεί στο σύνολο του Δήμου μας.

Η αποκομιδή των καφέ κάδων θα γίνεται κάθε Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή σε πρώτη φάση. Όσοι κάτοικοι θα έχουν κάδο ατομικής αποκλειστικής χρήσης, θα πρέπει να τον τοποθετούν στο πεζοδρόμιο, έξω από την οικία τους, το προηγούμενο βράδυ της αποκομιδής και να τον απομακρύνουν μετά την αποκομιδή. Σε περίπτωση που οι κάδοι αυτοί δεν αποσύρονται, εντός των ιδιοκτησιών, ο Δήμος Κοζάνης οφείλει να τους αφαιρέσει.

Προκειμένου να ενημερωθείτε αναλυτικά για την μέθοδο ανάπτυξης και εφαρμογής του προγράμματος, σας καλούμε την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 10:30, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 18ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης (οδός Ιωνίας & Αντιγόνου) σε ανοιχτή εκδήλωση όπου θα γίνει παρουσίαση και ανάλυσή του, από συνεργάτες του Δήμου και της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ.

Η επιτυχία του προγράμματος, το οποίο χρηματοδοτείται από τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης, εξαρτάται από όλους μας. Ελπίζουμε να ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μας και να συνδράμετε στην προσπάθεια του δήμου μας για ένα καθαρότερο περιβάλλον.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016 17:38