Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016 23:55

Κλειστά σχολεία και προβλήματα στο οδικό δίκτυο της δυτικής Μακεδονίας

 Η συνεχής χιονόπτωση,  οι χαμηλές θερμοκρασίες που φτάνουν έως τους -3 βαθμούς κελσίου  και ο παγετός στο επαρχιακό δίκτυο της δυτικής Μακεδονίας έχουν δημιουργήσει προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων.

Η Αστυνομική διεύθυνση δυτικής Μακεδονίας προειδοποιεί τους οδηγούς ότι χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στην επαρχιακή Οδό Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) από το 18ο χλμ. έως το 28ο χλμ,  στην επαρχιακή Οδό Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βίγλας) από το 8ο χλμ. έως το 25ο χλμ. και στον δρόμο που συνδέει  το δημοτικό διαμέρισμα του  Αετού με το Νυμφαίο Φλώρινας.

Η κακοκαιρία επηρεάζει και την λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Δυτικής Μακεδονίας. Έτσι στο Δήμο της Φλώρινας εξ αιτίας της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών τα σχολεία για την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου θα παραμείνουν κλειστά  ενώ θα λειτουργήσουν κανονικά οι παιδικοί σταθμοί. Την ίδια στιγμή στο Δήμο Πρεσπών και στο Δήμο Αμυνταίου τα σχολεία θα ξεκινήσουν στις 9.15 το πρωί. Επίσης, με απόφαση του δημάρχου Κοζάνης τα σχολεία στην πόλη θα ξεκινήσουν στις 9.15 το πρωί ενώ θα λειτουργήσουν κανονικά όλοι οι παιδικοί σταθμοί του δήμου. Τα σχολεία στο Δήμο Εορδαίας θα λειτουργήσουν κανονικά. Στο Δήμο Καστοριάς  θα ξεκινήσουν με μια ώρα καθυστέρηση ενώ στο Δήμο Άργους Ορεστικού τα σχολεία  θα λειτουργήσουν κανονικά.  Στο Δήμο Γρεβενών όλες οι σχολικές μονάδες θα ξεκινήσουν με μια ώρα καθυστέρηση.  

Με αποφαση του Δημάρχου Σερβίων Βελβεντού Αθανάσιου Κοσματόπουλου, τα σχολεία αύριο Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, θα λειτουργήσουν ως εξής:
ΔΕ Καμβουνίων - Λιβαδερού τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν 2 ώρες αργότερα (10π.μ.), ενώ κλειστά θα παραμείνουν τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί. ΔΕ Βελβεντού τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν 1 ώρα αργότερα  (9.05 π.μ.).
ΔΕ Σερβίων τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν 1 ώρα αργότερα, ενώ  τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν 2 ώρες αργότερα (λόγω μετακίνησης.μαθητών από άλλες Τοπικές Κοινότητες)

Από το Δήμο Βοΐου ανακοινώνεται ότι :

Με απόφαση του Δημάρχου Βοΐου, Δημητρίου Λαμπρόπουλου, αύριο, Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Βοΐου θα ανοίξουν στις 9:00π.μ. Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016 00:03