Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 01 Απριλίου 2010 15:04

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ – ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΣΠΕΙΡΑΣ ΠΟΥ ΑΔΕΙΑΖΕ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

altΚατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα έτσι και φέτος παρατηρείται μια αυξημένη κίνηση στο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο του Ν. Κοζάνης και όχι μόνο. Όπως δήλωσε στο VETO 91fm o Γενικός Αστυνομικός Δ/ντης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Γρηγόρης Πατσιαρίκας, συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους, ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως η υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, το αντικανονικό προσπέρασμα και η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση. Σύμφωνα πάντα με τον κύριο Πατσιαρίκα, τα μέτρα προβλέπουν αστυνόμευση ανά 20-30 χιλιόμετρα, ανάλογα και με την κίνηση σε κάθε περιοχή, σε σημεία με αυξημένη συχνότητα τροχαίων και στις εισόδους και εξόδους των αστικών κέντρων, καθώς και ρύθμιση της κυκλοφορίας με τροχονόμους σε κεντρικές διασταυρώσεις.

Για το θέμα των διαρρήξεων και των κλοπών που όπως αποκάλυψε και ο κ. Πατσιαρίκας παρουσιάζουν μια έξαρση σε πανελλαδικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο, η αστυνομία βρίσκεται σε ετοιμότητα και ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο των γιορτών καθώς κάθε Πάσχα υπάρχουν μετακινήσεις μεγάλου αριθμού ατόμων, γεγονός το οποίο αυξάνει τις ευκαιρίες διάπραξης εγκληματικών πράξεων από επίδοξους δράστες.
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας συμβουλεύει τους πολίτες με χρήσιμες πληροφορίες για την αντιμετώπιση των διαρρήξεων: Χρησιμοποιούμε πάντα κλειδαριές ασφαλείας, δεν αφήνουμε παραπανίσιο κλειδί σε μέρη όπου τα βρίσκουν εύκολα οι κλέφτες, μην μαζεύεται τις τέντες και τις κουρτίνες και βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες και τα παράθυρα είναι καλά ασφαλισμένα. Να μην αφήνεται σημειώματα έξω από την πόρτα και να μην αφήνεται το φως μόνιμα αναμένο. Ενημερώστε για την απουσία σας συγγενικά και φιλικά πρόσωπα. Τέλος μην αφήνετε αντικείμενα αξίας, όταν θα λείψετε για αρκετό καιρό από την οικία σας.

Σύλληψη πέντε ατόμων για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών στην ΠτολεμαΐδαΟ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΑΤΣΙΑΡΙΚΑΣ

Ο κ. Πατσιαρίκας αναφέρθηκε και στην επιτυχία της αστυνομίας να εξαρθρώσουν σπείρα Γεωργιανών που σε διάστημα 6μηνών πραγματοποίησαν «επιδρομές κλοπών» στην πόλη της Πτολεμαϊδας. Συγκεκριμένα μετά από καταγγελία κατοίκου της Πτολεμαϊδας για κλοπή στην οικία της, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας της περιοχής, μετά από συντονισμένες ενέργειες και κατάλληλη αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τέσσερις (4) υπηκόους Γεωργίας και έναν (1) υπήκοο Ισραήλ, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε και κατασχέθηκε πληθώρα διαρρηκτικών εργαλείων, κουκούλα, γάντια, ειδικά διαμορφωμένες πλαστικές κάρτες που χρησιμοποιούνταν ως διαρρηκτικά εργαλεία και τα κέρματα της συλλογής νομισμάτων Ευρώ που διέθετε η κάτοικος που κατήγγειλε την κλοπή.
Στη συνέχεια και μετά από περαιτέρω αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού προέκυψε ότι οι ανωτέρω δράστες είχαν διαπράξει κατά το χρονικό διάστημα από 19-09-2009 έως και την ημέρα που συνελήφθησαν (29-03-2010) είκοσι τρείς (23) διαρρήξεις οικιών με την ίδια μέθοδο, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, χρυσαφικά μεγάλης αξίας, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και διάφορα άλλα αντικείμενα.
Οι δράστες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και για συγκρότηση – συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και στη συνέχεια τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Κοζάνης, ο οποίος αποφάσισε την προσωρινή κράτηση (προφυλάκιση) των τεσσάρων (4) από αυτούς και την επιβολή περιοριστικών όρων στον πέμπτο δράστη.
Από το Τμήμα Ασφάλειας Πτολεμαΐδας συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν συμμετοχή τους στη διάπραξη και άλλων κλοπών στην περιοχή του Νομού Κοζάνης.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΦΟΥΝΤΟΓΛΟΥ

 
 
 
 
 
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 01 Απριλίου 2010 15:20