Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017 10:55

Θετικές εξελίξεις για το φράγμα Νεστορίου - Επανέναρξη των εργασιών

Θετική έκβαση είχε η συνάντηση του Ανώτατου Γνωμοδοτικού Συμβούλιου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΚΤΩΡ,

σχετικά με το φράγμα Νεστορίου.
Μετά από ενδελεχή συζήτηση και από τις δυο πλευρές, αποφασίστηκε να μη γίνει η διάλυση της σύμβασης, αλλά να συνεχιστεί το έργο.
Στη διάρκεια της συνάντησης λύθηκαν τα χρόνια προβλήματα που προέκυπταν από την προηγούμενη σύμβαση με την ΙΟΝΙΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΕ και μέσα σε θετικό κλίμα συμφωνήθηκε η επανέναρξη των εργασιών στο φράγμα Νεστορίου. Αυτή τη στιγμή το έργο βρίσκεται στη Διεύθυνση Μελετών για τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και το αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι εργασίες.
«Θετικό ήταν το αποτέλεσμα της συζήτησης και των δυο πλευρών για το φράγμα Νεστορίου, το οποίο θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα στο νομό Καστοριάς. Θα αρδεύσει 73.000 στρέμματα και παράλληλα θα δώσει τη δυνατότητα να δημιουργηθούν δυναμικές καλλιέργειες, ενώ το αρδευτικό του δίκτυο θα αλλάξει τον παραγωγικό χάρτη, καθώς θα ανοίξει νέες δυνατότητες για την αγροτική παραγωγή σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς», επισήμανε μετά τη συνάντηση των δυο εμπλεκόμενων φορέων η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017 10:59