Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2017 11:07

Αντιδρά ο Δήμαρχος Βοΐου στην κατασκευή σταθμού νέων διοδίων στον Αλιάκμονα

Κατηγορηματικό όχι δηλώνει ο Δήμαρχος Βοΐου Δημήτριος Λαμπρόπουλος στην κατασκευή σταθμού διοδίων στην περιοχή Αλιάκµονα επί του κάθετου άξονα

της Εγνατίας οδού Σιάτιστας – Κρυσταλλοπηγής. Η λειτουργία διοδίων στο σημείο αυτό πλήττει καίρια το εισόδημα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, αναστέλλει την ανάπτυξη της περιοχής και δημιουργεί φράγμα απομόνωσης του τόπου.
Η τοπική οικονομία της περιοχής υπόκειται ήδη στις ολέθριες συνέπειες της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης. Η τοποθέτηση σταθμού διοδίων στο συγκεκριμένο σημείο της Εγνατίας οδού θα πλήξει την ήδη δοκιμαζόμενη τοπική οικονομία.
«Ο Δήμος Βοΐου, ο οποίος συστάθηκε με τη συνένωση των πρώην δήμων της Επαρχίας Βοΐου, από το παρελθόν αντιμετώπιζε πάρα πολλά προβλήματα, που κατέτασσαν την περιοχή μας στις φτωχότερες περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα προβλήματα που διαρκώς διογκώνονταν, είχαν σαν συνέπεια να συρρικνώνεται η περιοχή μας τόσο πληθυσμιακά όσο και οικονομικά, με αποτέλεσμα σήμερα μετά την ουσιαστική κατάρρευση και των βιοτεχνιών επεξεργασίας γουναρικών, που αποτελούσε το μοναδικό παράγοντα οικονομικής στήριξης της περιοχής, ν' αντιμετωπίζει πλέον εκρηκτικές καταστάσεις, που δεν μπορούμε ν' αντιστρέψουμε και κυριολεκτικά να παρουσιάζουμε εικόνα απόλυτης εγκατάλειψης και φτωχοποίησης».
Η επικείμενη κατασκευή και λειτουργία σταθμού διοδίων στον ανισόπεδο κόμβο Μικροκάστρου, περιοχή Αλιάκμονα, έρχεται να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τη δυσχερή αυτή κατάσταση η οποία σε συνδυασμό και με τη δύσκολη οικονομική κατάσταση των πολιτών, πιθανόν να οδηγήσει σε μείωση του αριθμού των επισκεπτών του Δήμου, καθώς και σε πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων του Δήμου στις μετακινήσεις τους εντός κι εκτός των ορίων του Δήμου. Και επιπλέον, θα δυσχεραίνει την επικοινωνία μεταξύ των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου και των όμορων Δήμων και θα οδηγήσει σε εκτροπή της διέλευσης των οχημάτων, και κυρίως των βαρέων οχημάτων, στην παλαιά εθνική οδό, με συνέπεια τον κίνδυνο της ζωής των οδηγών και την αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2017 11:10