Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2017 12:11

Κοζάνη: Καθολικό «όχι» στην εγκατάσταση νέων διοδίων στην δυτική Μακεδονία. Ομόφωνο ψήφισμα του περιφερειακού συμβουλίου

Την συνολική αντίθεση του στην εγκατάσταση νέων διοδίων επι του κάθετου άξονα της Εγνατίας οδού Σιάτιστας –  Κρυσταλλοπηγής στην περιοχή Αλιάκμονα του Δήμου Βοίου αλλά και στην περιοχή των Γρεβενών

στην θέση Βενέτικος, εξέφρασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας. Το ψήφισμα που επικρότησαν όλες οι παρατάξεις στο περιφερειακό συμβούλιο, ζητά την ανάκληση της απόφασης που προβλέπει την δημιουργία ενός διοδίου στην θέση Αλιάκμονας στον κάθετο άξονα και ενός διοδίου στην θέση Βενέτικος κατά μήκος της Εγνατίας στα Γρεβενά. Στην απόφαση του το περιφερειακό συμβούλιο αποδέχεται την δημιουργία σταθμού διοδίων μόνο  στην αρχή του κάθετου άξονα στην είσοδο της χώρας στην Ιεροπηγή Καστοριάς. Ο περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης δήλωσε ότι «από το 2014 εκφράσαμε τις αντιρρήσεις μας στο τότε αρμόδιο υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και σήμερα είμαστε σε επικοινωνία με το ΤΑΙΠΕΔ  για την διευθέτηση του προβλήματος. Θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα που διαθέτουμε κα δεν θα διστάσουμε να προβούμε ακόμη κα σε κινητοποιήσεις» κατέληξε.

Ο Δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής εξέφρασε την κατηγορηματική του άρνηση στην δημιουργία διοδίων λίγα χιλιόμετρα πριν από την Καστοριά και υποστήριξε ότι η ενδεχόμενη λειτουργία τους θα οδηγήσει σε ακόμη περισσότερο στην απομόνωση την Καστοριά θα επηρεάσει την παρουσία επισκεπτών και την διακίνηση της γούνας και θα μας πλήξει ανεπανόρθωτα ως ακριτική περιοχή.  Και κατέληξε λέγοντας «ότι το λέμε να το ακούσουν στην Αθήνα όχι στα διόδια θα αντιδράσουμε δυναμικά όχι μόνο ως Καστοριά αλλά ως δυτική Μακεδονία».

Για επιβάρυνση των ήδη φτωχών κατοίκων του δήμου έκανε λόγω ο δήμαρχος Βοίου  Δημήτρης Λαμπρόπουλος, υποστηρίζοντας ότι η δημιουργία του σταθμού διοδίων στη θέση Αλιάκμονα «διασπά το δήμο σε δύο κομμάτια, δημιουργεί τεράστιο οικονομικό πρόβλημα στις καθημερινές μετακινήσεις των κατοίκων από και προς την Καστοριά» ενώ θα επιβαρύνει σε μεγάλο βαθμό και την μεταφορά των προϊόντων που φθάνουν η φεύγουν από το δήμο μας.

Στο δήμο Γρεβενών όλες οι παρατάξεις και όλες οι πτέρυγες στο δημοτικός συμβούλιο αντιτάχθηκαν στην δημιουργία σταθμού διοδίων στην θέση Βενέτικος της Εγνατίας οδού και στο ομόφωνο ψήφισμα που εξέδωσαν αναφέρουν ότι η παρουσία ενός ακόμη διοδίου θα επηρεάσει δραματικά την ήδη περιορισμένη κίνηση και επισκέψιμά που παρουσιάζει τα τελευταία τρία χρόνια η περιοχή. Ο Δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης σημείωσε ότι  υπάρχουν σε λειτουργία  δύο σταθμοί διοδίων, στον Πολύμυλο Κοζάνης και το Μαλακάσι Ιωαννίνων και εξέφρασε την απορία του για την δημιουργία του τρίτου σταθμού  που θα βρίσκεται μόλις 13 χλμ από τα διόδια  του Μαλακασίου.

Η δημιουργία σταθμών διοδίων στα Γρεβενά βρέθηκε ψηλά στην ατζέντα των αιτημάτων που έθεσε  πριν από τρεις ημέρες ο αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Ευάγγελος Σημανδράκος στην υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη κατά την διάρκεια της διήμερης περιοδείας στην περιοχή. 

Πηγη:ΑΠΕ ΜΠΕ |Σ ΚΟΥΤΑΒΑς

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2017 12:13