Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 20 Μαϊος 2011 11:25

Για ολίσθημα και κατάφωρη επέμβαση - Μανωλόπουλος και Πατιάς - κατηγορούν τον πρύτανη του πανεπιστημίου Ιωαννίνων

panepistimio1Με επιστολή τους ο πρόεδρος της ΔΕ του ΠΔΜ Ι. Μανωλόπουλος και ο καθηγητής Π. Πατιάς με επιστολή τους εξαπολύουν επίθεση στον πρύτανη του πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Αλμπάνη για όσα δήλωσε σε παλιότερη ανακοίνωση για το ΠΔΜ. Η επιστολή έχει ως εξής:

Μετά το από 20/4/2011 δημοσίευμα στο ioannina24.gr και την αναδημοσίευσή του στο kozan.gr, kozanimedia.gr kai Vetonews.gr στις 12/5/2011 σας αναφέρουμε τα εξής:
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε στο δημοσίευμά σας ότι ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ..κ. Αλμπάνης φέρεται να δήλωσε ότι :
"..... Και στην περίπτωση που προχωρήσει η δημιουργία του Πολυτεχνείου, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο συνένωσης και με άλλα ομοειδή τμήματα γειτονικών πόλεων, μιας και ήδη η Σύγκλητος έχει εξετάσει αίτημα φοιτητών της Κοζάνης να έλθουν στα Γιάννενα....".

Στο βαθμό που η παραπάνω δήλωση είναι πραγματική θα επιθυμούσαμε να επισημάνουμε τα εξής:

Η αυτοτέλεια των ΑΕΙ είναι διακηρυγμένος στόχος του συνόλου των ελληνικών ΑΕΙ αλλά και της συνόδου Πρυτάνεων. Η αυτοτέλεια αυτή δεν νοείται όμως μόνο έναντι του κράτους αλλά και έναντι όλων των άλλων εξωτερικών παραγόντων, όπως για παράδειγμα οι διοικήσεις των ομόρων ΑΕΙ.

Δηλώσεις του τύπου αυτού υπερβαίνουν απλώς τα εσκαμμένα της πολιτικής ορθότητας και τα επιτρεπτά όρια της ακαδημαϊκότητας αλλά προσβάλλουν βάναυσα και υπονομεύουν τις υπεράνθρωπες προσπάθειες τοπικών κοινωνιών και διοικήσεων πανεπιστημίων στις δύσκολες μέρες που διέρχεται η χώρα.

Πιστεύουμε ότι δεν κομίζουμε γλαύκα αν επισημάνουμε ότι συνομιλητές των πρυτάνεων σε τέτοια σημαντικά θέματα είναι οι ομόλογοί τους και όχι φοιτητές άλλων πανεπιστημίων. Το αντίθετο αποτελεί σοβαρότατο ατόπημα και ενδεικτικό έλλειψης και μέτρου και σοβαρότητας.

Αν αληθεύει ότι το θέμα αυτό ετέθη και υπόψιν της Συγκλήτου του Παν. Ιωαννίνων, η οποία και συζήτησε το θέμα, τότε η δευτέρα πλάνη είναι χειρότερη της πρώτης, και το θέμα πρέπει να τεθεί υπόψιν της Συνόδου των Πρυτάνεων, ως σοβαρότατο ολίσθημα ακαδημαϊκής τάξης και κατάφωρης επέμβασης στα εσωτερικά αυτοτελούς ιδρύματος.

Περιμένουμε διάψευση των παραπάνω από τον πρύτανη κ. Αλμπάνη.

Ι. Μανωλόπουλος, Πρόεδρος ΔΕ Παν. Δυτ. Μακεδονίας

Π. Πατιάς Αντιπρόεδρος ΔΕ Παν. Δυτ. Μακεδονίας

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Μαϊος 2011 11:38