Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 04 Απριλίου 2017 09:57

Καταγγέλουν εργατικό ατύχημα σπουδάστριας ΔΙΕΚ την ώρα που εργαζόταν ως πρακτικά ασκούμενη στο χώρο δουλειάς στη Κοζάνη

Καταγγέλλουμε εργατικό ατύχημα συναδέλφισσας από την ειδικότητα των μαγείρων την ώρα που εργαζόταν για τη πρακτική της σε μεγάλο χώρο δουλειάς στη Κοζάνη τη περασμένη βδομάδα, καθώς έκαψε τα χέρια

της την ώρα της δουλειάς. Σαν να μην έφτανε το ατύχημα, ήρθε η απάντηση της εργοδοσίας σε αίτημα της συναδέλφισσας να απουσιάσει από τη δουλειά λόγω του ατυχήματος πως δεν έχει δικαίωμα να λείψει καθόλου.

Το ατύχημα δεν ήρθε από μόνο του. Είναι συνέχεια της εντατικής εργασίας όλων μας στην απλήρωτη πρακτική μας, χωρίς δικαιώματα, χωρίς δυνατότητα να διεκδικήσουμε τίποτα.

Κι όλα αυτά την ίδια στιγμή που και φέτος τα εξάμηνα στις σχολές μας ξεκίνησαν με τα προβλήματα να παραμένουν και να διογκώνονται. 

Με το καλημέρα ήρθαμε αντιμέτωποι με τις τεράστιες ελλείψεις σε θέρμανση και αναλώσιμα όπως σημειώσεις και βιβλία

Τα καθημερινά έξοδα για να σπουδάσουμε είναι δυσβάσταχτα κι απαγορευτικά για το «ταμείο» των οικογενειών μας. Από τις μετακινήσεις μας, τα αναλώσιμα υλικά και εργαλεία που είναι απαραίτητα για την παρακολούθηση των εργαστηριών, οι φωτοτυπίες αφού οι σημειώσεις δίνονται σε ηλεκτρονική μορφή. Και σαν να μη φτάνουν όλα αυτά αφού τελειώσουμε το Δημόσιο κατά τα άλλα ΙΕΚ πρέπει να δώσουμε άλλο ένα σκασμό λεφτά για την πιστοποίηση.

Στην «πρακτική άσκηση» εκπαιδευόμαστε στην απλήρωτη δουλειά και σε άσχετα με την ειδικότητά μας πράγματα πολλές φορές. Η ασφάλεια που μας παρέχεται είναι μόνο για την περίπτωση ατυχήματος κατά την διάρκεια της πρακτικής και τα ένσημα μη συνταξιοδοτούμενα.

 

Η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε και φέτος σε όλα τα Δ.ΙΕΚ είναι προθέρμανση για το μέλλον που μας ετοιμάζουν στην ανεργία με «ενέσεις» κακοπληρωμένης απασχόλησης

 

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!

 

Όσοι αγανακτούμε, όσοι λέμε "κάτι πρέπει να γίνει" είναι ώρα να κάνουμε το βήμα! Δεν χωράει άλλη αναμονή! Τι άλλο να περιμένουμε; Κυβέρνηση - ΕΕ έχουν στερήσει τα πάντα από εμάς και την οικογένειά μας για να μεγαλώνουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων! Η ανάκαμψη που τάζουν δεν είναι για μας, αφορά τα κέρδη των βιομηχάνων και των εφοπλιστών. Σε μας μοιράζουν ψίχουλα!

 

Οργανώνουμε τον αγώνα μας συσπειρωμένοι στην Επιτροπή Αγώνα Δημοσίου ΙΕΚ Κοζάνης και διεκδικούμε:

  • Πρακτική άσκηση ενταγμένη οργανικά στη μάθηση, κοινωνική ασφάλιση και πληρωμή, με βάση το κατώτερο μεροκάματο του ανειδίκευτου εργάτη, κάθε μήνα και όχι με το πέρας της πρακτικής. Κανένας σπουδαστής κάτω από 751 ευρώ.
  • 6ωρο 5μερο 30ωρο για όσους μαθητές εργάζονται, διευκόλυνση με άδεια και αποδοχές στην περίοδο των εξετάσεων.
  • Δωρεάν υπηρεσίες υγείας χωρίς καμία πληρωμή σε εξετάσεις, γιατρούς, φάρμακα και νοσηλεία για όλους του μαθητές με την κάρτα του μαθητή.
    • Δωρεάν μετακίνηση σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
    • Δωρεάν βιβλία σε όλους τους σπουδαστές και όχι από φωτοτυπίες ή ηλεκτρονικές σημειώσεις. 
    • Καμιά σκέψη για δίδακτρα.
    • Δωρεάν και με κρατική ευθύνη να δίνονται όλα τα απαραίτητα αναλώσιμα κ.α.
    • Το πτυχίο η μόνη προϋπόθεση για το επάγγελμα.                                    
      • Εργαστήρια σύγχρονα χωρίς την εμπλοκή εταιριών και ιδιωτών, βιβλία σύγχρονα με την ευθύνη του κράτους. Μείωση των μαθητών ανά τάξη και εργαστήριο (δύο εκπαιδευτικοί ανά 10 μαθητές), η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών ευθύνη του κράτους καμία εμπλοκή των επιχειρήσεων.
      • Μόνιμοι και σταθερά αμειβόμενοι καθηγητές και όχι απλήρωτοι και με 6μηνες συμβάσεις.

 

Παίρνουμε μέρος στο συλλαλητήριο των ταξικών σωματείων και του ΠΑΜΕ τη Παρασκευή 7 Απρίλη στη Κεντρική Πλατεία Κοζάνης στις 8:00μμ

 

                                                          

                      

                                                           ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΙΕΚ ΚΟΖΑΝΗΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Απριλίου 2017 10:02