Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017 22:52

«Πράσινο φως» για το σχέδιο τουριστικής προβολής από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτ. Μακεδονίας

Έμφαση στην ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού, στην προβολή των ορειβατικών και περιπατητικών μονοπατιών και την παρουσίαση των  πλεονεκτημάτων της περιοχής μέσω της  τουριστικής Εγνατίας οδού με την

προβολή ψηφιοποιημένων διαδρομων στους επισκέπτες που διέρχονται κατά μήκος της δίδεται στο σχέδιο για την ανάπτυξη του τουρισμού που ψηφίστηκε στο περιφερειακό συμβούλιο δυτικής Μακεδονίας.

Το σχέδιο προϋπολογισμού ύψους 235 χιλιάδων ευρώ, με τις δράσεις για το 2017 βρίσκεται ήδη στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και αναμένεται να εγκριθεί τις επόμενες ημέρες. Ο αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής ανάπτυξης Θεοφύλακτος Ζυμπίδης αναφέρθηκε στο μέρος της ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού και την συνεργασία που έχει αναπτύξει η περιοχή  με την Φλωρεντία και το Βουκουρέστι, όπου  αγιογράφοι, δάσκαλοι αγιογραφίας και μαθητές τους συνεργάζονται με αντίστοιχα σχήματα στην Καστοριά και την Κοζάνη έχει αρχίσει και αποδίδει καρπούς. Υπάρχουν επισκέψεις διαφόρων ομάδων που μελετούν τις αγιογραφίες στα βυζαντινά μνημεία της Καστοριάς και της Κοζάνης ενώ από 27 Απριλίου έως 2 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί Έκθεση αγιογραφίας με έργα καλλιτεχνών από τις δύο πόλεις στην Κοζάνη.

Επίσης μέσω της ψηφιακής Γεωπύλης που ετοιμάζει η Εγνατία οδός θα προβάλλονται ψηφιοποιημένες διαδρομές με  θεματικό περιεχόμενο όπως επισκέψεις στα οινοποιεία στο κάμπο του Ξινόμαυρου στο Αμύνταιο, στην περιοχή της Σιάτιστας και της Καστοριάς, και προτάσεις για γνωριμία με τα λιμναία οικοσυστήματα της δυτικής Μακεδονίας μιας και η περιοχή διαθέτει το 65% των επιφανειακών υδάτων της χώρας.

Ο Θεοφύλακτος Ζυμπίδης τόνισε ότι "προετοιμάζουμε την δημιουργία εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα που θα παρουσιάζουν στο χρήστη  επισκέψιμα μνημεία θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, περιηγητικά και ορειβατικά μονοπάτια καθώς θα προσφέρουν στοιχεία με πληροφορίες από την σπάνια χλωρίδα και πανίδα της περιοχής". 

πηγη:ΑΠς ΜΠΕ|ΣΚ

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017 22:57