Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 24 Μαϊος 2017 07:40

Ζεμπιλιάδου: "Άκαιρος" για μια ακόμα φορά ο κ. Καρυπίδης! Σε Φ.Ε.Κ. το ξεπούλημα της ΔΕΗ.

Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό."  Αβραάμ Λίνκολν

Η είδηση: "Σε Φ.Ε.Κ. (Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης) βγήκε η απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.)

με τίτλο «Διαρθρωτικά μέτρα για την πρόσβαση της ΔΕΗ Α.Ε. στο λιγνίτη».

Πρόκειται για την απόφαση που αφορά την πώληση («αποεπένδυση») λιγνιτικών μονάδων, το ύψος της οποίας θα φτάσει περίπου το 40% της λιγνιτικής ισχύος, όπως προσδιορίζεται.".

Είδηση που αποτελεί, δυστυχώς, την επιβεβαίωση όσων φοβόμασταν και το φωνάζαμε εδώ και καιρό, ενώ το τονίσαμε και στην πρόσφατη συνεδρίαση του περίφημου Συντονιστικού που θα... σταματούσε και θα... καθόριζε τις εξελίξεις για το μείζον αυτό θέμα.

Τελικά, νομοθετήθηκε. Ξεπουλιέται η ΔΕΗ και μαζί της και το μέλλον του τόπου μας.

Χωρίς καμιά διασφάλιση για τα μείζονα και καυτά θέματα που αφορούν τη ζωή μας, Χωρίς καμία διασφάλιση για τη ΓΗ και ΤΑ ΝΕΡΑ ΜΑΣ που θα περάσουν στα χέρια ξένων, την ενεργειακή αυτάρκεια της Χώρας, τη Βιωσιμότητα της Επιχείρησης, την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, τις μετεγκαταστάσεις των οικισμών, την λειτουργία των τηλεθερμάνσεων, την προστασία και αποκατάσταση του περιβάλλοντος, τον τοπικό πόρο.  

Μετά απ' αυτό, αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά πόση αξία έχουν τα λόγια του κ. Καρυπίδη που μαζί με τους αλαλάζοντες όψιμους συνοδοιπόρους του, αφού στη πρόσφατη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου, έκαναν λόγο για "άκαιρες" και "μικροπολιτικές αντιδράσεις", στη συνέχεια μας καθησύχασαν καθώς με μια επίσκεψη στο Μαξίμου θα έλυναν το θέμα κατόπιν των ενεργειών τους.

Αλήθεια, γι' αυτές τις περιβόητες συναντήσεις στο Μαξίμου τι ισχύει τελικά;

Την πρώτη φορά μάθαμε μέσω διαρροών πως θα γινόταν στις 16-5-2017. Μόνο που τότε ο κ. Τσίπρας απουσίαζε στο εξωτερικό, σε προγραμματισμένες από καιρό επισκέψεις.

Τη δεύτερη ακούσαμε στο Συντονιστικό πώς θα γινόταν οπωσδήποτε μέχρι τις 22-5-2017 (Δευτέρα). Μόνο που αυτό το διάστημα το Μαξίμου ασχολούνταν με την προετοιμασία της κρίσιμης συνεδρίασης του eurogroup.

Πώς τα ξέρουμε όλα αυτά; Μα υπήρξαν χιλιάδες δημοσιεύματα και ακουγόταν σ' όλα τα δελτία ειδήσεων. Ο κ. Καρυπίδης, χρόνια παρουσιαστής ειδήσεων, δεν είχε μάθει τίποτα; Ή μήπως απλώς προσπαθούσε να αποκοιμίσει την κοινωνία της Δυτικής Μακεδονίας παίζοντας, και πάλι, το ρόλο του αναισθησιολόγου;

Τώρα μαθαίνουμε (σ. σ. πάλι από δημοσιογραφικές πληροφορίες) πως η συνάντηση θα γίνει την Παρασκευή 26-5-2017.

Πολύ ωραία. Τι θα πει όμως ο κ. Περιφερειάρχης; Θα ζητήσει από τον κ. Τσίπρα και εκείνος θα δεχτεί να αλλάξει το Φ.Ε.Κ. που ο ίδιος λίγες μέρες πριν νομοθέτησε;

Καταλαβαίνει τι σημαίνει ένα τέτοιο έγγραφο, τι ρόλο παίζει το Κ.Υ.Σ.ΟΙ.Π. , γνωρίζει τι εμπεριέχεται στα κοινοτικά έγγραφα και ποια μέτρα αφορούν το επίμαχο θέμα απ' αυτά που πρόσφατα ψηφίστηκαν στη Βουλή;

Μια επίσκεψη στο γραφείο του Πρωθυπουργού, για έναν θεσμικό εκπρόσωπο μιας περιοχής κ. Καρυπίδη, δεν είναι απλώς δημόσιες σχέσεις και αναμνηστικές φωτογραφίες. Κάτι που μάλλον δεν αντιληφθήκατε μέχρι τώρα, είτε γιατί δε θέλατε είτε γιατί δεν μπορούσατε, με αποτέλεσμα να προσμετρούμε τη μια αποτυχία πίσω απ' την άλλη, τις οποίες θα πληρώσουν οι πολίτες και η Δυτική Μακεδονία.          

       Γεωργία Ζεμπιλιάδου

     Περιφερειακή Σύμβουλος

     Επικεφαλής του Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ»

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Μαϊος 2017 07:43