Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017 18:10

Κοζάνη: Δυο μήνες φυλάκιση σε εργαζόμενους της ΔΕΗ για πλαστές άδειες αιμοδοσίας. Την υπόθεση αποκάλυψε το 2012 το vetonews

Δύο μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή επιβλήθηκε σήμερα  από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης σε 34 εργαζόμενους της ΔΕΗ για το αδίκημα της χρήσης πλαστού εγγράφου.

Το δικαστήριο σε δεύτερο βαθμό έκρινε ενόχους αλλά με μικρότερη ποινή τους 34 εργαζόμενους της ΔΕΗ γιατί με την χρήση πλαστών εγγράφων αιμοδοσίας λάμβαναν αιμοδοτικές άδειες από την υπηρεσία τους.  Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά της υπεράσπισης και αναγνωρίστηκε στους κατηγορούμενους το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ενώ πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε τέσσερις μήνες φυλάκιση.

Να σημειώσουμε ότι ισάριθμος αριθμός εργαζομένων  της ΔΕΗ που καταδικάστηκε πρωτόδικα απο άλλο δικαστήριο για το ίδιο αδίκημα σε πέντε μήνες φυλάκιση, η περίπτωσή τους συμπεριλήφθηκε στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου για την αποσυμφόρηση των φυλακών και απαλλάχτηκαν εφόρου ζωής χωρίς να χρειαστεί να προσφύγουν σε δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Η υπόθεση των ψεύτικων αιμοδοσιών ήρθε στο φως  απο το vetonews το 2012. Ενας έλεγχο ρουτίνας που αποφάσισε το 2012 να κάνει η διεύθυνση του Ορυχείου του Κυρίου πεδίου της ΔΕΗ προκειμένου να διασταυρώσει τις αιμοδοτικές άδειες των εργαζομένων. Ο έλεγχος αποκάλυψε αρχικά  ακόμη και την εμπλοκή συνδικαλιστών στις πλαστές αιμοδοσίες ενώ στην συνέχεια από την  ενδελεχή έρευνα που έγινε σε όλα τα ορυχεία και στους ΑΗΣ της περιοχής διαπιστώθηκε ότι  65 εργαζόμενοι είχαν λάβει αιμοδοτικές άδειες με πλαστά πιστοποιητικά που έφεραν σφραγίδες και διακριτικά από το νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης και το Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Σπύρος ΚΟΥΤΑΒΑΣ με πληροφοριες ΑΠΕ ΜΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017 18:16