Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2017 17:42

Τέλος η απομόνωση για το χωριό του Ζορμπά - Έως το τέλος Ιουλίου θα παραδοθεί δρόμος Βελβεντού Καταφυγίου

Έως το τέλος Ιουλίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στον επαρχιακό δρόμο Βελβεντού Καταφυγίου στην θέση Μπιτζινίσιος για την αποκατάσταση της οδικής σύνδεσης

μετά την μεγάλη κατολίσθηση που έγινε στο συγκεκριμένο μέρος το 2008. Το έργο αποκατάστασης της κατολίσθησης που κόστισε 2 εκ € ολοκληρώθηκε στο σύνολο του και σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Παναγιώτη Πλακεντα «έχει πραγματοποιηθεί το 95% την εργασιών και μένουν μόνο ορισμένες μικρολεπτομέρειες όπως της ασφαλτόστρωσης και τοποθέτησης βραχοπαγίδας για να παραδοθεί στους κατοίκους του Βελβεντού και του Καταφυγίου». Πρόκειται για ένα σύνθετο έργο στήριξης σαθρών εδαφών σε ύψος έως και σαράντα μέτρων στην πλαγιά των Πιερίων με χιόνια τον χειμώνα και πολλά νερά τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου.

Η κατολίσθηση που έγινε το 2008 προκλήθηκε εξ αιτίας των σαθρών εδαφών που υπάρχουν στην περιοχή αλλά και της μεγάλης πυρκαγιάς του 2007 που είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί σημαντικό μέρος της χλωρίδας της περιοχής που συγκρατούσε εν μέρει αυτά τα εδάφη.

Από το 2008 έως το 2017 που παρέμεινε κλειστός ο βασικός οδικός άξονας, η επικοινωνία των κάτοικων της ορεινής κοινότητας Καταφυγίου για την εξυπηρέτηση των βασικών τους αναγκών, γινόταν από ένα χωματόδρομο μέσω της Αγίας Κυριακής. Η απομόνωση του χωριού του Ζορμπά  υποχρέωσε κάποιους από  τους λιγοστούς  κατοίκους του να το εγκαταλείψουν ενώ όσοι επένδυσαν σε  μικρούς ξενώνες είτε τους εγκατέλειψαν είτε ανέστειλαν την λειτουργία τους αφού η πρόσβαση για τους επισκέπτες για ένα μεγάλο μέρος του χρόνο ήταν πολύ δύσκολη έως αδύνατη.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2017 17:46