Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 31 Μαϊος 2011 11:31

''Κοζάνη τόπος να ζείς'': Να μπει τέλος στα τραπεζοκαθίσματα


Αρχικά η Επιτροπή ενημερώθηκε από τον αντιδήμαρχο κ. Αποστολίδη, ο οποίος κλήθηκε μετά από πρόταση της Κίνησης και εστίασε σε θέματα της αρμοδιότητας του. Διαπιστώθηκε ότι τα προβλήματα ποιότητας ζωής που χρονίζουν είναι πολλά (κατάσταση ελεύθερων χώρων, κυκλοφοριακό, τραπεζοκαθίσματα και προσβασιμότητα στο κέντρο, αδέσποτα ζώα, διαχείριση απορριμμάτων κ.λ.π).

- Να τηρηθεί επιτέλους ο κανονισμός ελευθέρων και κοινόχρηστων χώρων. Με την ευθύνη και την ανοχή της δημοτικής αρχής έχει επικρατήσει ένα καθεστώς παραβάσεων και ατιμωρησίας: Δημόσιοι και δημοτικοί χώροι, πεζοδρόμια και τμήματα πλατειών καταλαμβάνονται παράνομα εμποδίζοντας την πρόσβαση των πολιτών, ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων. Προτείναμε να δοθεί εκ μέρους της δημοτικής αρχής μια τελευταία και σύντομη διορία συμμόρφωσης σε όσους παρανομούν και στη συνέχεια να γίνει άμεση απομάκρυνση κάθε αντικειμένου που εμποδίζει την πρόσβαση, όπως ήδη κάνουν και άλλοι δήμοι της χώρας.

Να γίνει συνεδρίαση της Επιτροπής παρουσία εκπροσώπων των καταστηματαρχών και της Αστυνομίας προκειμένου να συνετιστούν όσοι αυθαιρετούν «είτε με το καλό είτε με το ζόρι». Θέματα όπως τα εκτός ορίων τραπεζοκαθίσματα, η ανεξέλεγκτη ηχορύπανση στο κέντρο, οι παράνομες καλύψεις υπαίθριων χώρων δεν μπορεί να μπαίνουν κάθε τόσο σε διπαραγμάτευση.

Για το πρόγραμμα πιλοτικής κομποστοποίησης που εξάγγειλε ο δήμος (μετά από πολύχρονη καθυστέρηση) εκφράσαμε την ελπίδα να επιτύχει. Αυτό προϋποθέτει ολοκληρωμένο σχεδιασμό, διαρκή ενημέρωση των πολιτών και σύστημα παρακολούθησης, προκειμένου να μην «καεί» το πρόγραμμα.
Μακροχρόνιο σχέδιο αστικού και περιαστικού πρασίνου. Ο Δήμος στερείται ενός τέτοιου σχεδίου και πρέπει να το αποκτήσει, ώστε οι επιμέρους παρεμβάσεις να υπηρετούν μια συγκεκριμένη στρατηγική. Στα πλαίσια αυτά ο νέος διευρυμένος Δήμος Κοζάνης πρέπει να αντιμετωπιστεί σαν σύνολο. Να ληφθούν υπόψη οι σύγχρονες αρχές αστικού σχεδιασμού και αρχιτεκτονικής του τοπίου με συγκεκριμένους στόχους και χρονοδιαγράμματα. Οι προτάσεις της Κίνησης για το θέμα αυτό είναι στη διάθεση του Δήμου και της αρμόδιας Υπηρεσίας.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Μαϊος 2011 11:41