Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2017 19:43

Η επιστολή - απάντηση της τοπικής Αδεδυ και το σχόλιο του Vetonews

Δημοσιεύουμε αυτούσια την απάντηση του Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ στο σχολιό μας

Μόνο ντροπή για το Vetonews.gr

Ομολογούμε ότι μας εξέπληξε ο «σχολιασμός» της ανακοίνωσής μας για την διαδικασία αξιολόγησης στο Δημόσιο και τη συμμετοχή στην απεργία των συναδέλφων μας.

Με χαρακτηρισμούς και φρασεολογία δοτών φυλλάδων της δικτατορίας, ο «προοδευτικός» κατά τα άλλα αρθρογράφος της ιστοσελίδας –ανωνύμως βέβαια, βγάζει τη χολή του εναντίον εργαζομένων και εκλεγμένων συνδικαλιστών (φανταζόμαστε θα συμφωνούσε με διορισμένους εκπροσώπους).

Ποιος φυσιολογικός άνθρωπος, ποιος επαγγελματίας δημοσιογράφος θα χαρακτήριζε εκλεγμένους εκπροσώπους εργαζομένων: «συνδικαλιστικούς σκελετούς» και «παρασιτικούς κηφήνες»;. Προχωρά βέβαια περισσότερο και καταθέτει την προσωπική του άποψη για το είδος των συνδικαλιστών: «…που εργάστηκαν ελάχιστα στη ζωή τους και που οι ίδιοι λόγω κομματικής καταγωγής και ένταξης, δεν ελέγχθηκαν ποτέ…» και «… οι συνδικαλιστικοί σκελετοί σε ρόλο παρασιτικού κηφήνα αρνούνται κάθε είδους αξιολόγησης της εργασίας τους.» .

Το μένος του σίγουρα δεν θα εξαντλείται μόνο στους εκπροσώπους των εργαζομένων, αλλά και στους ίδιους τους εργαζομένους στον δημόσιο τομέα, αλλά για ευνόητους λόγους δεν τολμά να επεκταθεί τόσο – ίσως κάποια άλλη φορά, που θα χάσει τελείως τον έλεγχο.

Επειδή δεν διεκδικούμε το αλάθητο λοιπόν, προτείνουμε στον «προοδευτικό» συντάκτη του vetonews, εφόσον γνωρίζει (όπως διαφαίνεται) ποιοι είναι οι παραπάνω «στολισμένοι» συνδικαλιστές να τους ονοματίσει, να ξεμπροστιάσει στους αναγνώστες του αυτούς που δεν έχουν εργασθεί ποτέ τους και ζουν παρασιτικά, λόγω της κομματικής τους προέλευσης, από το ελληνικό δημόσιο. Η λάσπη στον ανεμιστήρα κε ανώνυμε σχολιαστή είναι εύκολη, αλλά βρωμίζει αυτόν που την πετά και η γενίκευση είναι η μητέρα του φασισμού.

Αν έκαναν τον κόπο, στο μέχρι πρότινος αξιόλογο site, να διαβάσουν την ανακοίνωσή μας και τους λόγους τους οποίους αναφέρουμε και για τους οποίους αντιστεκόμαστε στη σχεδιαζόμενη αξιολόγηση, πιστεύουμε ότι δεν θα «ανέβαζαν» ένα τέτοιο σχόλιο. Θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι τόσο η ΑΔΕΔΥ, όσο και οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν αρνούνται την αξιολόγηση – αντίθετα τη ζητούν εδώ και δεκαετίες. Ο απολυταρχικός τρόπος επιβολής της όμως, καθώς και η λανθασμένη και διαβλητή διαδικασία είναι αυτή που δεν μας άφησε άλλα περιθώρια αντίδρασης. Πως αλήθεια μπορούν να ορίζονται οι περιβόητοι αξιολογητές όταν οι ίδιοι δεν έχουν αξιολογηθεί ποτέ;

Είναι η απεργοσπαστική εγκύκλιος που μας δυνάμωσε και μας εξόργισε και άλλοι λόγοι που αναφέρονται στη γραπτή μας ανακοίνωση.

Περιμένουμε από το Vetonews.gr να επανορθώσει και να αποσύρει το προσβλητικό σχόλιο, τόσο για τους εργαζομένους, όσο και για το ίδιο το ειδησεογραφικό μέσο, γιατί τέτοιες πρακτικές κύριοι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ!

Από την Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Κοζάνης

Το σχόλιο του vetonews.gr

Kύριοι συνδικαλιστές της τοπικής ΑΔΕΔΥ

Η κριτική σας είναι καλοδεχούμενη αλλά όχι τα μαθήματα δημοσιογραφίας. Καταλαβαίνουμε οτι το σχολιό μας ενόχλησε αλλά οι δημοσιογράφοι δεν υπάρχουν για να επιβραβεύουν. Ως συνδικαλιστές των γνωστών παρατάξεων αρνείστε πεισματικά εδώ και χρόνια να αξιολογηθείτε θέτοντας προσκόμματα και φτάνοντας ακόμη και σε ακραίες επιλογές. Και δεν κοκκινίζετε ούτε για τα επιχειρήματα, ούτε για την άρνηση που προβάλλετε όταν όλοι οι εργαζόμενοι της  οικονομικής αλυσίδας παραγωγής, αξιολογούνται συστηματικά.  

Ο παραγωγός και μικροέμπορος της λαϊκής αγοράς αξιολογείται άμεσα από τον πελάτη του μέσω του προϊόντος που παράγει και έχει προς πώληση. Ο καταστηματάρχης αξιολογείται άμεσα από τον πελάτη με την ποιότητα των  πρ,οϊόντων που έχει στα ράφια, στην βιτρίνα του και στην εν γένει εικόνα του καταστήματός του. Ο επαγγελματίας αξιολογείται από την πετυχημένη ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει στον πελάτη του. Ο εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα στις μεγάλες και σοβαρές επιχειρήσεις που διαθέτουν δικά τους πρωτόκολλα αξιολογείται συνεχώς και από το αποτέλεσμα αυτό κρίνεται η εργασιακή του εξέλιξη και οι αμοιβή του. Στο σύνολο τους οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα σε μικρές η μεσαίες επιχειρήσεις αξιολογούνται έστω  και με ανορθόδοξους η άλλους τρόπους που δεν είναι το καλύτερο παράδειγμα γιατί ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος.  Οι παραγωγοί μας του πρωτογενούς τομέα όλοι τρέχουν να βελτιώσουν την αλυσίδα της παραγωγής τους για να βγάλουν το καλύτερο προϊόν που θα αξιολογηθεί θετικά από τον πελάτη η έμπορο.

Όλοι αυτοί οι παραπάνω, ζουν στον πραγματικό κόσμο όπου η αξιολόγηση της δουλειάς και του προϊόντος που παράγουν είναι η βασική παράμετρος μιας έστω στα όρια έντιμης εργασιακής συνθήκης η συνφωνίας. Αντίθετα οι συνδικαλιστές που δεν κινδυνεύουν ακόμη και με ποινικό αδίκημα να χάσουν την δουλειά τους και που θεωρούν κανονικότητα να πληρώνονται από τους φόρους των κερδών και της εργασίας όσων από τους παραπάνω αξιολογούνται αδιάκοπα, δυστυχώς για τους ίδιους, ζουν στον κόσμο που περιγράψαμε  με το όντως αιχμηρό μας σχόλιο και που φαίνεται ότι ενόχλησε. Είναι θέμα δικαιοσύνης, ισονομίας, για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, μικρομεσαίους, αγρότες, επαγγελματίες, να αξιολογείται επιτέλους η εργασία και η προσφορά των εργαζομένων του δημοσίου τομέα.   

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2017 20:13