Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017 10:13

Η 11η Οκτωβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης με τοπικά φρούτα, κάστανα Πενταλόφου (φωτο)

Κορυφώθηκαν την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου οι γαστρονομικές εκδηλώσεις προώθησης των τοπικών προϊόντων στο Εκθεσιακό κέντρο Κοζάνης, από το Επιμελητήριο Κοζάνης. Μικροί και μεγάλοι γνώρισαν τον φρουτόκοσμο της περιοχής μας
με τα ξεχωριστά ορεινά μήλα της περιοχής μας, τα αχλάδια, τα πεπόνια Βοίου, τα ροδάκινα Βελβεντού, τα πρώτα ρόδια μέσα από smoothies και λουκουμάδες με φρούτα, αλλά και φρουτοσαλάτες.
Ακολούθησε μια ιδιότυπη καστανογιορτή μέσα στην 33η Εμποροβιοτεχνική και Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας με τα χάλκινα να παίζουν και τον κόσμο να γεύεται σε σακουλάκια τα πεντανόστιμα ορεινά μικρά κάστανα Πενταλόφου, ρολό με κάστανο, τρουφάκια και σοκολατάκια με κάστανο, κουραμπιέδες με κάστανο, αλλά και την ξεχωριστή σκορδαλιά με κάστανα Πενταλόφου.
Η εκδήλωση αυτή προανήγγειλε το 12ο Καστανοπάζαρο Πενταλόφου στις 5 Νοεμβρίου, αλλά και τον υπό σύσταση συνεταιρισμό Πενταλόφου για την περαιτέρω εκμετάλλευση και μεταποίηση του κάστανου. Πρόκειται για ένα τοπικό προϊόν της περιοχής, ουσιαστικά αναξιοποίητο, το οποίο μέχρι στιγμής λειτουργεί σε επίπεδο οικογενειών χωρίς ποτέ να έχει συσκευαστεί.
Ακολούθησε τσίπουρο «Έντεκα» για όλο τον κόσμο, ο οποίος το γεύτηκε σκέτο ή με γλυκάνισο κάτω από τους ήχους του Έντεκα από το Κοζανίτικο Τακίμι και την «ενδεκάδα» των μαγείρων, συνεργατών και βοηθών του Executive Chef Πιτένη (Αβαράκη) Στυλιανού. Ο Στέλιος Πιτένης με την εξειδίκευσή του στα κρύα πιάτα προσέφερε πληθώρα μεζέδων ως συνοδευτικά του τσίπουρου «Έντεκα» με τα ψαρικά να μας ταξιδεύουν σε ένα θαλάσσιο γευστικό κόσμο. Δοκιμάσαμε Πέστροφα καπν. «Okeanos» αλά κρεμ, με μαγιονέζα«Πιτένης» και κρόκο Κοζάνης, Κους κους με διάφορα θαλασσινά και ψαρικά «Okeanos», Διάφορες σαλάτες «Πιτένης» σε καναπεδάκια και ψωμάκιαΣολομό καπνιστό «Okeanos» με αβοκάντο. Τελικά αξίζει να επιλέγουμε τοπικά.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017 10:21