Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2011 13:49

3,1 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για έργα ύδρευσης σε Εορδαία και Βόϊο


georgakopoyloyΈργα υποδομής που συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και ταυτόχρονα στην προστασία της δημόσιας υγείας προωθούνται και εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, «Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013» (Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας) έπειτα από την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων από τη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα έργα:

«Δίκτυο Ύδρευσης Δημοτικού Διαμερίσματος Περδίκκα Δήμου Πτολεμαΐδας (Β΄ Φάση) - Εσωτερικό Δίκτυο Ύδρευσης Δ.Δ. Περδίκκα», με δικαιούχο την Δ.Ε.Υ.Α. Πτολεμαΐδας και

«Εσωτερικό και Εξωτερικό Δίκτυο Ύδρευσης Οικισμού Εράτυρας Δήμου Βοίου», με δικαιούχο την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας (Π.Ε. Κοζάνης)

που εντάσσονται στο Άξονα Προτεραιότητας 08 «Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής Δυτικής Μακεδονίας».

Τα συγκεκριμένα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 3.155.740,25 ευρώ έρχονται να προστεθούν σε εκείνο για τον οικισμό Νέας Χαραυγής του Δήμου Κοζάνης που είχε εντάξει με ανάλογη απόφασής της η Γενική Γραμματέας πριν από λίγες μέρες και ενισχύουν την προσπάθειά της να δοθεί μέσω του ΕΣΠΑ προτεραιότητα σε δράσεις που βελτιώνουν το βιοτικό επίπεδο των πολιτών αναβαθμίζοντας την καθημερινότητά τους και αντιμετωπίζοντας χρόνια προβλήματα ποιότητας και επάρκειας στην υδροδότηση.

ΤΑ ΕΡΓΑ

Το έργο «Δίκτυο Ύδρευσης Δημοτικού Διαμερίσματος Περδίκκα Δήμου Πτολεμαΐδας (Β΄ Φάση) - Εσωτερικό Δίκτυο Ύδρευσης Δ.Δ. Περδίκκα», είναι προϋπολογισμού 1.499.740,25 ευρώ και περιλαμβάνει:

Την κατασκευή νέου τροφοδοτικού αγωγού από τις δεξαμενές της πόλης της Πτολεμαΐδας προς τις δεξαμενές του οικισμού και τον οικισμό.
Την πλήρη αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου του οικισμού με ταυτόχρονο διαχωρισμό του σε υψηλή ζώνη και χαμηλή

Την κατασκευή αγωγού για τροφοδοσία, από την υψηλή ζώνη του οικισμού, τμήματος της περιοχής κατά μήκος της Εθνικής οδού Περδίκκα – Πτολεμαΐδας, με πρόβλεψη για μελλοντική επέκτασή του.

Σκοπός του είναι, η  κάλυψη των υδρευτικών ελλειμμάτων του οικισμού και η εξασφάλιση της τροφοδοσία του με άφθονο και καθαρό νερό από τις δεξαμενές της πόλης της Πτολεμαΐδας.
Επίσης, το έργο «Εσωτερικό και Εξωτερικό Δίκτυο Ύδρευσης Οικισμού Εράτυρας Δήμου Βοίου», προϋπολογισμού 1.656.000,00 ευρώ περιλαμβάνει την κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης 15,8  χλμ  από τα οποία τα 14,4 χλμ αφορούν το εσωτερικό δίκτυο και τα 1.4 χλμ αφορούν το εξωτερικό δίκτυο.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα περιοριστούν οι διαρροές και οι συχνές θραύσεις των αγωγών από αμιαντοτσιμεντοσωλήνα του εσωτερικού δικτύου που έχουν ως αποτέλεσμα τις συχνές διακοπές στην υδροδότηση του οικισμού και θα αναβαθμιστεί σημαντικά η ποιότητα του πόσιμου νερού.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2011 13:58