Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017 18:27

Σε περιπέτειες η Παιδική Εφηβική βιβλιοθήκη Βελβεντού απο τις αθετήσεις του Δήμου Σερβίων Βελβεντού

Η δημόσια ανοικτη επιστολή των φίλων της βιβλιοθήκης

Μικρή αυτοδιοικητική ιστορία

Προς  το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού

κ.κ. εκπρόσωποί μας,                                                                                   

Α.  Προς το τέλος του 2015 σας ενημερώσαμε ότι η Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη  (Π.Ε.Β.) στο Βελβεντό, θα ξαναλειτουργήσει το 2016  αφού εξασφαλίστηκαν α) ο μισθός της εργαζόμενης  από τους  μετανάστες μας  και β) δόθηκε επανειλημμένα η δέσμευση από την  Δημοτική αρχή,  τόσο προς τον σύλλογο των φίλων της πεβ, αλλά και ενώπιον των ίδιων των χορηγών ομογενών, ότι  τα λειτουργικά έξοδα θα καλυφτούν, «χωρίς καμιά αμφιβολία» από τον Δήμο.

Τα  ετήσια λειτουργικά έξοδα (θέρμανση, καθαριότητα, προμήθεια βιβλίων, συντηρήσεις κτιρίου, κ.λ.π.), εκτός του μισθού της εργαζόμενης,  είναι  12.000€.

Το 2016 ο Δήμος πλήρωσε για την Π.Ε.Β.  ένα ποσό 2500€ περίπου.                                                                                        Για δυο μήνες μέσα στο χειμώνα, η βιβλιοθήκη δεν λειτούργησε λόγω θέρμανσης.                                          

Για να μην επαναληφθεί το ίδιο και το 2017, ζητήσαμε και σας  ενημερώσαμε σχετικά, σe συνεδρίασή σας τον Μάιο 2017, ότι αναμένουμε χορηγίες ιδιωτικών ιδρυμάτων (από Γαλλία,  Ελλάδα) και ομογενών μας Η.Π.Α., συνολικά 30.600€, τα οποία θα μας δοθούν  για εκσυγχρονισμό  υποδομών και λειτουργιών της Π.Ε.Β., με την προϋπόθεση, εκ μέρους των χορηγών, ότι  και ο Δήμος  καλύπτει  ήδη τα λειτουργικά της έξοδα.                              

 Στην  συνεδρίαση αυτή ομόφωνα αποφασίσατε να εντάξετε την Π.Ε.Β. στην «Κοινωφελή» ενισχύοντας τον προϋπολογισμό της  με επιπλέον 12.000€ που θα δοθούν για τα λειτουργικά  έξοδά της. Δώσαμε κατόπιν στην « Κοινωφελή»  την πρότασή μας για την κατανομή των 12.000€, ώστε εγκαίρως να προχωρήσει  η εκταμίευσή τους μέσα στο 2017.                                                                                                                                                       

Β. Ανακοινώσαμε  το καλό νέο.                                                                                        Ανταποκρινόμενοι οι χορηγοί, μας έστειλαν το καλοκαίρι τις δωρεές τους.

Με την πεποίθηση ότι τα λειτουργικά έξοδα επιτέλους μπήκαν σε δρόμο,  προχωρούμε από τον περασμένο Σεπτέμβριο, με λεφτά των χορηγών, σε σύνταξη μελέτης, για ανακαίνιση κι εκσυγχρονισμό της Π.Ε.Β., που από το 2010 και πέρα είχε  εγκαταλειφθεί. Η μελέτη ανατίθεται σε ειδικούς συνεργάτες του Ιδρύματος Νιάρχου και  Εθνικής Βιβλιοθήκης και θα μας δοθεί τέλος του 2017.

Γ.  Το 2017, μέχρι σήμερα, ο Δήμος Σ-Β πλήρωσε για την Π.Ε.Β. 2000€, περίπου.  Αναζητούμε από τον Μάϊο  τα υπόλοιπα 10.000€,  για τις αναγκαίες συντηρήσεις του κτιρίου και, κυρίως,  για να εξασφαλιστεί χωρίς εμπόδια η θέρμανση.  Συναντήσεις συχνές με Κοινωφελή και Δήμαρχο -  καμιά εκταμίευση, μέχρι σήμερα.                                                                                                                                                           Νοέμβριος ,  χειμώνας,  και ξανά χωρίς θέρμανση η βιβλιοθήκη.                                          

Ώσπου σήμερα, 9 Νοεμβρίου, πληροφορούμαστε  ότι η Π.Ε.Β.  δεν μπήκε ποτέ στην Κοινωφελή, διότι σύμφωνα με την ιδρυτική πράξη (ΦΕΚ) της «Κοινωφελούς»  δεν προβλέπεται ένταξη  της Παιδικής  Εφηβικής Βιβλιοθήκης μας  σ΄αυτήν … κι άρα  δεν μπορεί να εκταμιεύσει τίποτα  προς την Π.Ε.Β. έως ότου τροποποιηθεί το ιδρυτικό της ΦΕΚ.… σε κάποιους μήνες.

Μέσα στο χειμώνα ίσως επισκεφτούν την βιβλιοθήκη και οι χορηγοί της.

Βελβεντό 9 Νοεμβρίου 2017

 

Το Δ.Σ «φίλων ΠΕΒ»

(Τέτος Αργύρης, Μπελιάς Θωμάς, Τσιουκάνης Γιώργος, Ρήγας Αντώνης, Αγιάλ Σέλουα)

 

Υ.Γ . Ο  αυτοδιοικητικός  τρόπος  συζήτησης  κοινών υποθέσεων,  προϋποθέτει να συναντιόμαστε, εκλεγμένοι και πολίτες, σε θεσμούς αυτοδιοικητικούς.  Η δημοσιοποίηση του παρόντος στα media γίνεται επειδή αυτοί δεν λειτουργούν.      

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017 18:32