Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017 14:22

Παρουσία Μουμουλίδη οι συζητήσεις για την παραχώρηση του ΞΕΝΙΑ μεταξύ του Δήμου Κοζάνης και της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου

Απο την συνάντηση στα γραφεία του ΕΤΑΔ Απο την συνάντηση στα γραφεία του ΕΤΑΔ

Το Δ.Σ. της ΕΤΑΔ ΑΕ, με απόφαση της 6/12/2017, αποδέχτηκε σχετικό αίτημα του Δήμου Κοζάνης για την παραχώρηση του Ξενία Κοζάνης, υπό συγκεκριμένους διαπραγματεύσιμους όρους. Με την εξέλιξη αυτή  οι συζητήσεις  τίθενται  πλέον σε συγκεκριμένη βάση

Την Πέμπτη 14/12/2017 σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή  του  Δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη, του Αντιδημάρχου  Προγραμματισμού Κων/νου Δεσποτίδη  και του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΤΑΔ ΑΕ  κ. Γιώργου Τερζάκη, με την παρουσία του Βουλευτή Κοζάνης κ. Θέμη Μουμουλίδη, στα γραφεία της ΕΤΑΔ στην Αθήνα, τέθηκαν οι βάσεις της συζήτησης που θα ακολουθήσει.

Ο Δήμος Κοζάνης το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει σε εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας για την πιθανή αξιοποίηση του Ξενία Κοζάνης, με βάση τις δυνατότητες που δίνει το πρόγραμμα «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας» του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Πραγματοποιήθηκε, μάλιστα, συνάντηση με τα στελέχη του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, με θέμα την αξιοποίηση του προγράμματος.

            Το Ξενία Κοζάνης αποτελεί σημείο αναφοράς για τους Κοζανίτες και για την πόλη. Για διάφορους λόγους, που δεν είναι της παρούσης,  σήμερα είναι εγκαταλελειμμένο και απαξιωμένο. Στόχος του Δήμου Κοζάνης είναι αυτό να αλλάξει και να αξιοποιηθεί κάθε διαθέσιμο μέσο, προκειμένου να ξαναζωντανέψει το Ξενία Κοζάνης, δίνοντας προστιθέμενη αξία σε όλη τη περιοχή.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017 14:28