Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017 08:16

Στον Αγ Νικόλαο Κοζάνης η νεκρώσιμος ακολουθία για την ευεργέτιδα της πόλης Ρηγούλα Βαντή. Η δήλωση του δημάρχου Λ. Ιωαννίδη

Ο Δήμος Κοζάνης αποχαιρετά μια Κοζανίτισσα στην καρδιά

Η Κοζάνη αποχαιρετά τη Ρηγούλα, σύζυγο εν ζωή Διαμαντή Βαντή, μια «πολιτογραφημένη» και ένθερμη Κοζανίτισσα, παρότι Εβρίτισα στην καταγωγή.

 Η Ρηγούλα υπήρξε η αγαπημένη σύζυγος του ευεργέτη της πόλης Διαμαντή Βαντή και μαζί του γνώρισε τον τόπο μας και τους ανθρώπους του και έμεινε φίλη και υποστηρίκτρια της Κοζάνης έως την τελευταία στιγμή.

 

Άνθρωπος με ανοιχτό πνεύμα, χιούμορ και αστείρευτη διάθεση για ζωή έμεινε δίπλα στο Διαμαντή μέχρι το τέλος της κοινής τους πορείας, ενώ η μεγάλη αγάπη της για την Κοζάνη την έκανε να επισκέπτεται την πόλη και μετά το θάνατο του Διαμαντή, διατηρώντας ισχυρούς δεσμούς.

 

Μαζί έκαναν πολυάριθμες δωρεές στο Δήμο Κοζάνης, με σημαντικότερες, τη δωρεά του σπιτιού τους στη Θεσσαλονίκη μετά το θάνατο και των δύο, αλλά και τη μεγάλη στήριξη που προσέφεραν στην Φιλαρμονική του Δήμου μας «Πανδώρα» για την αγορά καινούργιων μουσικών οργάνων. Ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών, το 1ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης που φέρει το όνομα του Διαμαντή Βαντή, το ΚΑΠΗ, ο πολιτιστικός Σύλλογος «Αλιάκμων» και άλλοι πολλοί είναι μεταξύ των ευεργετηθέντων του ζεύγους Βαντή.

 

Ο Δήμος Κοζάνης από την πλευρά του σε ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης τους απένειμε το Αργυρό Μετάλλιο της Πόλης.

H εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17/12 στις 3 το μεσημέρι στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, στην Κοζάνη, την πόλη που τόσο αγάπησε.

 

Ο Δήμαρχος Κοζάνης

Λευτέρης Ιωαννίδης

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017 08:22