Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 06 Ιανουαρίου 2018 13:26

Δ. Μακεδονία: Δεκάδες πολίτες έπεσαν στα παγωμένα νερά λιμνών και ποταμιών για τον Σταυρό (φωτο)

Εκατοντάδες καστοριανοί αλλά και πολλοί επισκέπτες που βρίσκονται στην πόλη εκμεταλλευόμενοι τις καλές καιρικές συνθήκες παρακολούθησαν την τελετή του αγιασμού των υδάτων.  

Ο Μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ μόλις έψαλε το «εν Ιορδάνη»  επτά τολμηροί κολυμβητές αψηφώντας το κρύο «έπεσαν»  στα παγωμένα νερά της λίμνης για να πιάσουν τον Σταυρό. Ο νεαρός Θόδωρος Καλογιάννης που έπιασε τον σταυρό αφιέρωσε την πράξη του σε φιλικό του πρόσωπο που έφυγε πρόωρα από την ζωή.

Στην Φλώρινα ο αγιασμός των υδάτων έγινε από τον Μητροπολίτη Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητο στα νερά του γραφικού Σακουλέβα όπου δέκα τολμηροί Ρομά κράτησαν την παράδοση και βούτηξαν  στα παγωμένα νερά του ποταμού  για να πιάσουν τον Σταυρό.

Στην Κοζάνη ο αγιασμός των υδάτων έγινε στην λίμνη Πολυφύτου από τον Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλο όπου οκτώ νεαροί βούτηξαν στα νερά της λίμνης για να

Στο Δήμο Βοίου ο μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος έριξε τον σταυρό από το  γεφύρι του Ανθοχωρίου που αποτελεί ένα από τα ωραιότερα πέτρινα παραδοσιακά γεφύρια της δυτικής Μακεδονίας.  

πηγη:απε μπε|σπ κουταβας

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 06 Ιανουαρίου 2018 13:31