Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018 12:10

Εγκρίθηκε το Ρυμοτομικό του ΠΔΜ από το ΣτΕ που δίνει τέλος σε μια χρόνια εκκρεμότητα. Ικανοποίηση στην πανεπιστημιακή κοινότητα

Με την θετική γνωμοδότηση του ΣτΕ εγκρίθηκε το Ρυμοτομικό Σχέδιο των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου δυτικής Μακεδονίας στην Φλώρινα.   Με την απόφαση 14/2018/01.02.2018, το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της  Επικράτειας (ΣτΕ)

γνωμοδότησε θετικά επί του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος περί «έγκρισης Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου για τον καθορισμό χώρου ανέγερσης κτιριακών εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Φλώρινα και καθορισμού όρων και περιορισμών δόμησης αυτού».  Η παραπάνω απόφαση δίνει τέλος σε μια μακροχρόνια εκκρεμότητα που είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να χρηματοδοτηθούν οι παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου όπου λειτουργεί η Παιδαγωγική σχολή Φλώρινας και το τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων τεχνών του ΠΔΜ ούτε να μπορούν να ενταχθούν σε χρηματοδοτικά προγράμματα της ΕΕ .

 Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας μίλησε για «θετική εξέλιξη», ανέφερε ότι πολύ σύντομα οριστικοποιείται το σύνολο των μελετών για την κατασκευή του έργου της πανεπιστημιούπολης και υπογράμμισε ότι «μετά την έκδοση του προεδρικού διατάγματος αναμένεται να κατατεθεί ο πλήρης φάκελος στην Προκήρυξη του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, που είναι ανοικτή για το συγκεκριμένο έργο».  

«Η έγκριση του Ρυμοτομικού Σχεδίου», σύμφωνα με τον βουλευτή Φλώρινας Κωσταντίνο Σελτσα, «θα επιτρέψει την αναβάθμιση και βελτίωση των κτιριακών υποδομών και του περιβάλλοντος χώρου, του ιδρύματος καθώς επίσης και την ανέγερση νέων κτιριακών εγκαταστάσεων».

«Έως τις 30 Απριλίου θα πρέπει να υποβάλουμε το φάκελο του έργου στο ΕΣΠΑ», τόνισε ο πρύτανης του Ιδρύματος Αντώνης Τουρλιδακης, ο οποίος  περιλαμβάνει την ενεργειακή αναβάθμιση των υπαρχόντων κτιριακών υποδομών με την χρήση ΑΠΕ «ώστε να εκπληρώνονται οι νέες προδιαγραφές που έχουν τεθεί έως το τέλος του 2020 για όλα τα δημόσια κτίρια καθώς και την δημιουργία του κτιρίου που θα φιλοξενήσει το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών  του πανεπιστημίου».

Το συνολικό έργο της πανεπιστημιούπολης στην Φλώρινα είναι προϋπολογισμού 15 εκ €.

Πηγη:ΑΠΕ ΜΠΕ |σπυρος κουταβας

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018 12:14