Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018 12:28

Συνάντηση σχολείων των Βαλκανίων στο Γυμνάσιο Αιανής με θέμα : "Η αλληλεγγύη σε περίοδο κρίσης"

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το Γυμνάσιο Αιανής, συνεχίζοντας τη δυναμική των δράσεων και των συνεργασιών του σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, φιλοξένησε την περασμένη Παρασκευή πάνω από εβδομήντα εκπαιδευτικούς και μαθητές από τη Σερβία και τη Βουλγαρία.

Η δράση διενεργήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Europe for citizens» με θέμα «Η αλληλεγγύη σε περίοδο κρίσης», το οποίο υλοποιείται από τον Δήμο Κοζάνης σε συνεργασία με τους Δήμους Αλέξινατς (Σερβία) και Χισάρ (Βουλγαρία). 

Μαθητές των αντίστοιχων σχολείων βρέθηκαν στο χώρο του Γυμνασίου Αιανής όπου και ξεναγήθηκαν από τους Έλληνες συμμαθητές τους, συμμετείχαν από κοινού σε εκδηλώσεις με εκπαιδευτικές δραστηριότητες και είχαν τη δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων και ιδεών στις μεταξύ τους συζητήσεις. Οι εκπαιδευτικοί, αφού ξεναγήθηκαν και αυτοί στη σχολική μονάδα, συζήτησαν για τις εκπαιδευτικές δομές των χωρών τους και αποφάσισαν την επίσημη αδελφοποίηση των σχολικών μονάδων των τριών χωρών. Παράλληλα, για την καλύτερη προσέγγιση των μαθητών μεταξύ τους, αποφασίστηκε η από κοινού οργάνωση διαφόρων δραστηριοτήτων σε τομείς που αναδεικνύουν κοινά στοιχεία των βαλκανικών λαών (μουσική, χορός, παράδοση, αθλητισμός), ενώ ιδιαίτερα ένθερμης αποδοχής έτυχε η πρόταση αλληλοεκμάθησης γλωσσικών στοιχείων και εκφράσεων για την επικοινωνία των μαθητών στις μητρικές τους γλώσσες.

Η όλη προσπάθεια τυγχάνει της στήριξης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτ. Μακεδονίας και η παρουσία και συμμετοχή στη συζήτηση της Διευθύντριας Β/θμιας Εκπαίδευσης κας Βόντσα Βασιλικής αποδεικνύει το ενδιαφέρον και την υποστήριξη της προϊστάμενης αρχής σε αυτού του είδους τις πρωτοβουλίες.

Τέλος, ανανεώθηκε η αντίστοιχη συνάντηση μαθητών και εκπαιδευτικών στο Αλέξινατς της Σερβίας τον επόμενο μήνα στο Διεθνές Συνέδριο Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών, το οποίο διοργανώνεται από το αντίστοιχο Γυμνάσιο.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018 12:31