Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018 10:04

Στα Γυμνάσια Πτολεμαϊδας οι πρωτιές απο το 2ο Διαγωνισμό Ορθογραφίας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 2ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας για μαθητές Γ΄ Γυμνασίου, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 8ου Γυμνασίου Κοζάνης

με την παρουσία μαθητών, γονέων και καθηγητών, μέσα σ’ ένα ευχάριστο κλίμα ευγενούς άμιλλας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης των ημερήσιων Γυμνασίων της Π.Ε. Κοζάνης ασκήθηκαν γραπτά στην ορθογραφία και προφορικά στην ερμηνεία, την ετυμολογία και τον σχηματισμό πρότασης με λέξεις, τις οποίες επέλεξαν με κλήρωση από τράπεζα λέξεων. Οι συμμετέχοντες αξιολογήθηκαν από κριτική επιτροπή φιλολόγων, μελών του Συνδέσμου Φιλολόγων Κοζάνης.

Από τη βαθμολογία όλων των επιπέδων προέκυψαν οι τρεις παρακάτω βραβευθέντες μαθητές:

  1. Ορφανίδου Ευδοξία (1ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας) – 1ο Βραβείο
  2. Λάτσιου Ελένη (3ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας) – 2ο Βραβείο
  3. Γρηγοριάδης Αχιλλέας (1ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας) – 3ο Βραβείο

Οι πρώτοι δέκα μαθητές προκρίθηκαν αυτόματα στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ορθογραφίας Δυτικής Μακεδονίας, τον οποίο διοργανώνουν οι Σύνδεσμοι Φιλολόγων Κοζάνης, Καστοριάς και Φλώρινας τον Απρίλιο του 2018 στην Καστοριά.

Όλοι οι συμμετέχοντες είναι αξιέπαινοι για την προσπάθειά τους και για το υψηλό επίπεδο που προσέδωσαν στην εκδήλωση.

Ως Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης ευχαριστούμε τη Διευθύντρια του 8ου Γυμνασίου Κοζάνης, κ. Ελένη Γερούση, τον Σύλλογο Διδασκόντων καθώς και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Γυμνασίου Κοζάνης για την άριστη φιλοξενία τους. Επίσης, ευχαριστούμε τους φιλολόγους που συμμετείχαν στην Οργανωτική Επιτροπή: Ειρήνη Αλωπούδη, Ελένη Γερούση, Γιώργο Δελιόπουλο, Ελένη Καραγιαννίδου, Κυριακή Μαυροφυλλίδου, Μιχαήλ Παππά, Δέσποινα Παπαδοπούλου, Αγγελική Τσεπραηλίδου και Ολυμπία Τσικαρδάνη, καθώς και τον συνάδελφο Βασίλειο Μπουντιούκο για την τεχνολογική υποστήριξη.

Ευχαριστούμε, επίσης, την ΕΠΤΑΚ Π.Ε. Κοζάνης, τον κ. Δαβζάκη Αθανάσιο (Μηχανουργείο, 1ο χλμ. Κοζάνης – Λάρισας) και το περιοδικό Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για την ευγενική τους υποστήριξη στην προσπάθειά μας.

Τέλος, ευχαριστούμε και συγχαίρουμε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές αλλά και τους φιλολόγους των Γυμνασίων της Π.Ε. Κοζάνης, οι οποίοι παρακίνησαν και προετοίμασαν τους μαθητές να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό. Το πολύ καλό επίπεδο των συμμετεχόντων απέδειξε την άριστη προετοιμασία των μαθητών από τους φιλολόγους των σχολείων τους.

Η επιτυχία του 2ου Διαγωνισμού Ορθογραφίας μας καθιστά αισιόδοξους ότι θα έχει συνέχεια και την επόμενη χρονιά, με την πίστη ότι η συμμετοχή των μαθητών σε μια τέτοια προσπάθεια προάγει την ορθή καλλιέργεια της Νέας Ελληνικής Γλώσσας.

  

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος                                                                                              Ο Γραμματέας

 

Δρ Δέσποινα Παπαδοπούλου                                                         Γεώργιος Δελιόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018 10:06