Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018 13:09

Στο Επιμελητήριο Κοζάνης ο Εμπορικός Ακόλουθος του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας

Το Επιμελητήριο Κοζάνης επισκέφθηκε την Τρίτη 27/2/2018  ο Εμπορικός Ακόλουθος  του Γενικού Προξενείου της  Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Mehmet Serkan Burali, τον οποίο υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Νικόλαος Σαρρής, και μέλη της Διοίκησης.

Μετά το καλωσόρισμα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις επιχειρηματικές σχέσεις που υφίστανται μεταξύ επιχειρηματιών της ΠΕ Κοζάνης και της γειτονικής χώρας , καθώς επίσης και στις προοπτικές ανάπτυξης και προώθησης  επιχειρηματικών συνεργασιών . σε περιοχές της Τουρκίας με κοινά χαρακτηριστικά με τη δική μας.

Συγκεκριμένα, ο  Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης ενημέρωσε  τον κ. Burali, για τη γενικότερη οικονομική κατάσταση της περιοχής και τις δυνατότητες παραγωγικής ανασυγκρότησης αυτής εν όψει της μεταλιγνητικής περιόδου, που θα επιφέρει σημαντική αλλαγή στο παραγωγικό μοντέλο, με έμφαση στις επιχειρηματικές επενδύσεις. Παρουσίασε διεξοδικά τα προϊόντα που παράγει η Π.Ε. Κοζάνης και στάθηκε ιδιαίτερα στον πρωτογενή τομέα αναφερόμενος ιδιαίτερα στα αρωματικά φυτά που καλλιεργούνται στην περιοχή,  στον Κρόκο Κοζάνης,& στα προϊόντα των αγροτικών συνεταιρισμών,  κυρίως του Βελβεντού και της Εορδαίας, χωρίς να παραλείψει βέβαια να επισημάνει τις δυνατότητες συνεργασιών στον δευτερογενή τομέα της οικονομίας και σε κλάδους όπως των τροφίμων – ποτών, της γούνας, του μαρμάρου, κ.α., αλλά και  στους κλάδους του τουρισμού, των υπηρεσιών, του εμπορίου γενικά,

Ο Τούρκος Εμπορικός Ακόλουθος, από την πλευρά του, στάθηκε ιδιαίτερα στην καλλιέργεια των διμερών σχέσεων σε θέματα που αφορούν το εμπόριο και την οικονομία,  δίνοντας έμφαση στον τουρισμό για τον οποίο υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τη χώρα του, κυρίως σε περιοχές της χώρας μας, όπου υπάρχουν αξιοποιήσιμα τουρκικά μνημεία. Πρότεινε, ακόμη, να φέρει σε επαφή το Επιμελητήριο Κοζάνης με αντίστοιχων γενικών χαρακτηριστικών Επιμελητήριο της Τουρκίας, προκειμένου να γίνουν επαφές που θα οδηγήσουν σε συμφωνίες για κοινές δράσεις, όπως για παράδειγμα ένα επιχειρηματικό «φεστιβάλ», με στόχο την προβολή των προϊόντων και του επιχειρηματικού προφίλ  των περιοχών ενδιαφέροντος, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ενίσχυση των δεσμών φιλίας και κατ’  επέκταση των ευκαιριών επιχειρηματικής συνεργασίας.

 

Η συνάντηση έληξε με ανταλλαγή εθιμοτυπικών δώρων και με  τις ευχές όλων να ευοδωθούν στο εγγύς μέλλον οι συνεργασίες και οι προτάσεις που συζητήθηκαν και η επίσκεψη του κ.  Burali να αποτελέσει αφορμή για να ξεκινήσει μια νέα εποχή αμοιβαία επωφελών συνεργασιών μεταξύ επιχειρηματιών της περιοχής μας και της Τουρκίας.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018 13:11