Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 03 Μαρτίου 2018 11:59

Αντωνιάδης και Καρυπίδης δηλώνουν οτι ταυτίζονται στα θέματα του ΠΔΜ

Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη επισκέφθηκε την Παρασκευή 2 Μαρτίου, ο Βουλευτής Π.Ε. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα ζητήματα που αφορούν την Ανώτατη Εκπαίδευση στην περιοχή, εστιάζοντας κυρίως στην επικαιρότητα αλλά και σε αυτά που δρομολογούνται.

Ο Θ. Καρυπίδης ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι στο πρόσφατο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Πελοποννήσου βρέθηκε με τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου, όπου ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε ότι μετά το Πάσχα θα επισκεφθεί την περιοχή μας, για να συζητήσουμε μαζί του όλα τα θέματα.

 «Υπάρχουν ταυτόσημες απόψεις με τον Περιφερειάρχη, και στο θέμα των μεταθέσεων των μελών ΔΕΠ και στο θέμα των συγχωνεύσεων εφόσον γίνουν με τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας και της αυτοδιοίκησης και είναι προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του Πανεπιστημίου» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνιάδης μετά τη συνάντηση με τον Θ. Καρυπίδη.

«Είχαμε μια γόνιμη συνεργασία και συζήτηση με τον κ. Αντωνιάδη. Για τη συγχώνευση των Πανεπιστημίων με τα ΤΕΙ έχουμε την κοινή άποψη και θέση ότι πρέπει να γίνει ένας εξαντλητικός διάλογος και μέσα από αυτή τη διαδικασία να βγούνε αναβαθμισμένα τα ιδρύματα. Σε ότι αφορά τις μεταθέσεις των μελών ΔΕΠ, θα διευκολύνουμε τους ανθρώπους που θέλουνε να πάρουνε μετάθεση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποδυναμώνεται το ίδρυμα. Οι πιστώσεις να μένουν στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και οι θέσεις να αντικαθίστανται άμεσα με προσωπικό της ίδιας ειδικότητας» υπογράμμισε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 03 Μαρτίου 2018 12:01