Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 16:49

Κέντρο εκπαίδευσης πιλότων στο αεροδρόμιο της Κοζάνης Τι δήλωσε ο Λ. Ιωαννιδης και οι εκπρόσωποι της εταιρίας

«Η πόλη της Κοζάνης θα μετατραπεί σε κέντρο εκπαίδευσης επαγγελματιών πιλότων με τους πρώτους πενήντα  σπουδαστές να καταφθάνουν τις επόμενες ημέρες στην περιοχή» ανακοίνωσε

σήμερα ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης παρουσιάζοντας από κοινού με την εταιρία Egnatia aviation που είναι ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς εκπαίδευσης πιλότων στην Ευρώπη, το πρότζεκτ που θα εξελιχθεί στην Κοζάνη.  Για την εκπαίδευση των πιλότων θα χρησιμοποιείται το αεροδρόμιο της Κοζάνης το οποίο σύμφωνα με τους ειδικούς, παρότι είναι μικρό, παρουσιάζει πλείστα πλεονεκτήματα για αεροπορικό εκπαιδευτικό έργο σε σχέση με αλλά αεροδρόμια της Ηπειρωτικής χώρας.  Όπως ανέφερε ο Λευτέρης Ιωαννίδης, «σήμερα ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος μια προσπάθειας ερευνών, διαβουλεύσεων και επαφών που είχαν ως στόχο την  αξιοποίηση του αεροδρομίου της πόλης  που τα τελευταία χρόνια φθίνει τόσο από την επιβατική κίνηση όσο και από το αεροπορικό έργο». Τόνισε ότι η παρουσία της σχολής πιλότων «θα αναβαθμίσει την επιχειρησιακή εικόνα του αεροδρομίου, θα ενισχύσει με ποικίλους το οικονομικό προφίλ της περιοχής», ενώ επεσήμανε ότι υπάρχει ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας με το υπουργείο Μεταφορών και την ΥΠΑ, ώστε «να προχωρήσει γρήγορα το επιχειρησιακό σχέδιο της εταιρίας».

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Egnatia aviation Δημήτρη Λυμπερακη το επόμενο διάστημα έχουν προγραμματιστεί να γίνουν κτιριακές εγκαταστάσεις εντός της περιοχής του αεροδρομίου συνολικού εμβαδού 2000 m2 ενώ το βραχυπρόθεσμο σχέδιο της εταιρίας προβλέπει επενδύσεις από ιδία κεφάλαια για την απρόσκοπτη λειτουργία της σχολής ύψους 7,5 εκ €.  Θα εκπαιδεύονται πιλότοι από 70 χώρες του κόσμου στα πλαίσια των συνεργασιών και των συμβολαίων που έχει συνάψει η εταιρία με μεγάλες αεροπορικές εταιρίες. Η έδρα της εταιρίας που παρέχει εκπαιδευτικό πτητικό έργο είναι η Καβάλα και το τοπικό αεροδρόμιο ενώ η Κοζάνη επιλέχθηκε ως περιοχή που θα αποτελέσει τον πυρήνα της εξέλιξης και επέκτασης των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της εταιρίας.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της εταιρίας  τις επόμενες ημέρες φθάνει στην Κοζάνη η πρώτη ομάδα 50 εκπαιδευόμενων επαγγελματιών πιλότων από το Ιράκ ενώ το Σεπτέμβρη θα προστεθούν άλλοι 25 σπουδαστές. Έχουν ενοικιαστεί γραφεία, επαγγελματικοί χώροι που θα χρησιμοποιούνται ως εκπαιδευτήρια, καθώς και διαμερίσματα για την διαμονή των εκπαιδευομένων. Η θεωρητική εκπαίδευση ξεκινά τις επόμενες ημέρες ενώ από τον Μάρτιο του 2019 θα ξεκινήσει η πτητική εκπαίδευση με αεροσκάφη που θα σταθμεύουν  στο αεροδρόμιο της πόλης.  Οι εκπρόσωποι της εταιρίας ανάφεραν ότι η εμπειρία από την παρουσία τη  σχολής στην Καβάλα μας έδειξε  ότι πολλοί νέοι και από την περιοχή της Κοζάνης θα  μπορούσαν να επιλέξουν στο μέλλον αντικείμενα που έχουν σχέση με την παροχή υπηρεσιών στο αεροπορικό έργο, όπως την συντήρηση των αεροσκαφών  και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της σχολής.

Το κόστος σπουδών για τους επαγγελματίες πιλότους μεγάλων αεροσκαφών αγγίζει τα 80.000 € ενώ το μεγαλύτερο δίπλωμα για τον ερασιτέχνη πιλότο αγγίζει τα 12.000. Η εταιρία Egnatia aviation είναι αμιγώς ελληνική εταιρία ιδρύθηκε στην Αγγλία το 2006 και σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν οι εκπρόσωποί της μέχρι τώρα έχει εκπαιδεύσει περί τους 2000 επαγγελματίες  πιλότους.

πηγη:ΑΠΕ ΜΠΕ | ΣΠΥΡΟς κΟΥΤΑΒΑς

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018 14:07