Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2018 17:13

Ο επι σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος Γ. Παπαγεωργίου προτείνει τον Λ. Μαλούτα ως υποψήφιο δήμαρχο Κοζάνης

Όσον αφορά σε δημοτικές εκλογές το προτεινόμενο πρόσωπο έχει –ειδικά σήμερα όπου απαξιώνονται οι πολιτικοί χώροι- ιδιαίτερη βαρύτητα. Θα έλεγα ότι απαιτείται μια προσωπικότητα παρά κάποιο πρόσωπο. 

Διότι, ναι μεν την ιστορία την γράφουν οι συλλογικότητες, αλλά για να μπορούν να την γράψουν οφείλουν να συναποτελούνται από συγκροτημένα, ικανά και όσον το δυνατόν πιο ελεύθεραάτομα, δηλ. προσωπικότητες.

Με αυτό το σκεπτικό καταλήγω στα χαρακτηριστικά, στις ιδιότητες και στα προσόντα, που πρέπει να διαθέτει ο υποψήφιός μας.

Πρέπει, λοιπόν, κατά τη γνώμη μου :

Να διαθέτει πολύ και αποκλειστικό χρόνο, διότι η θέση του δεν θα είναι μόνο στα Δημ.Σ., αλλά πρέπει να «γυρίζει έξω», να είναι κοντά στον κόσμο.

Να διαθέτει την σχετική εμπειρία, να έχει ασχοληθεί προηγουμένως με τα κοινά ή έστω με τα δημοτικά εντός της παράταξης ή εντός της οργάνωσης, δηλ. να μην είναι αλεξιπτωτιστής.

Να γνωρίζει τα προβλήματα της πόλης (πχ συγκοινωνίες, καθαριότητα,τεχνικα εργα,προγραματα κ.α.)<

Να διαθέτει την τέχνη του διοικείν (αν και δεν είναι της στιγμής να πούμε ποιος θα αντιμετωπίσει φαινόμενα όπως: ρουτίνα, οργανωτική πυραμίδα, συντονισμός κι έλεγχος, λειτουργικής ανικανότητας υπαλλήλων στην γραφειοκρατία).

Να έχει το πλεονέκτημα στην επιλογή των συμβούλων και συνεργατών του (εύρος εποπτείας, ενιαία διοίκηση, εκχώρηση ευθύνης και εξουσίας, διάκριση επιτελικών και εκτελεστικών καθηκόντων, οργάνωση συστημάτων (όπου σύστημα = μηχανισμός ή κύκλωμα), ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας της διοίκησης).

Να είναι ειλικρινής και συνεπής.

Να είναι αμφίδρομα επικοινωνιακός (να μπορεί να ακούει τον άλλο με καλή αίρεση).

Να είναι και να φαίνεται Τίμιος, (εμείς δε να γνωρίζουμε όσα περισσότερα μπορούμε γι’ αυτόν. Δεν πρέπει να αναγκαστούμε να υπερασπιστούμε συμπεριφορές και πράξεις κολάσιμες, εφόσον υπάρχουν τέτοιες και οπόταν αποκαλυφθούν).

Να διαθέτει ικανότητα διείσδυσης σε άλλους πολιτικούς (πέραν του δικού του) χώρους.

Να είναι προσηνής, διαλλακτικός, ευγενής στους τρόπους και να διαθέτει ανθρωπιστική (γενική) παιδεία.

Να διαθέτει πολιτική «άποψη» και πολιτική οξυδέρκεια. Να έχει την ικανότητα να συνενώνει πρόσωπα και απόψεις χωρίς όμως να απεμπολεί την ηθική του σταθερά και τις πολιτικές και ιδεολογικές αξίες (τις δικές του και του χώρου του).

Να διαθέτει λόγο σαφή, πειστικό και κατανοητό.

Ένα επίσης στοιχείο, όχι πρωτεύον αλλά εξίσου σημαντικό και καθοριστικό είναι να είναι κανείς χαλκέντερος, δηλ. να έχει  «γερό στομάχι» ώστε να μπορέσει να συγκρουστεί με τους μηχανισμούς, τους δικούς μας και τους διοικητικούς.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω,πιστευω οτι ο ΛΑΖΟΣ Ο ΜΑΛΟΥΤΑΣ,ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΑ  ΣΤΕΛΕΧΗ,εχει ολα τα προσοντα για να διεκδικησει τον ΔΗΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2018 17:18