Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018 11:26

Tην λειτουργία Τμήματος Ε.Φ.Κ.Α. – Αγροτών στην Περιφέρεια δυτικης Μακεδονίας ζητά ο Γιώργος Χριστοφορίδης

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Καθημερινότητας του Πολίτη, Γιώργος Χριστοφορίδης, απόστειλε την Τρίτη 17.07.2018, στην Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης,

στην Γενική Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στον Διοικητή ΕΦΚΑ και στους Βουλευτές της Περιφέρειάς μας, επιστολή για τη Λειτουργία και τη Στελέχωση του Τμήματος ΕΦΚΑ-Αγροτών Δυτικής Μακεδονίας. Η επιστολή έχει ως ακολούθως:

«Ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.) αποτελεί το μοναδικό φορέα κύριας ασφάλισης, στον οποίο εντάχθηκε αυτοδίκαια και ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (Ο.Γ.Α.).

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι η μοναδική Περιφέρεια της ηπειρωτικής Ελλάδας, στην οποία δεν λειτουργεί Τμήμα Ε.Φ.Κ.Α. – Αγροτών, παρά το γεγονός ότι περίπου το 40% του πληθυσμού της ασχολείται με αγροτικές – κτηνοτροφικές δραστηριότητες.

Η μη λειτουργία Τμήματος Ε.Φ.Κ.Α. – Αγροτών στην Περιφέρεια μας έχει επιφέρει σημαντικές καθυστερήσεις (Μ.Ο. εξυπηρέτησης 20 μήνες) σε θέματα απονομής συντάξεων, ασφάλισης και παροχών.

Οι αγρότες  - κτηνοτρόφοι της Περιφέρειας μας, σε αντίθεση με τις άλλες Περιφέρειες, στερούνται άμεσης παροχής υπηρεσιών, γεγονός που αφενός επιβαρύνει την καθημερινότητά τους,  αφετέρου στερεί από τον Οργανισμό σας σημαντικά έσοδα  από τις ασφαλιστικές εισφορές τους, καθώς καθυστερούν οι εισφορές λόγω μη έγκαιρης λύσης των προβλημάτων. Επιπροσθέτως, η απουσία Υπηρεσίας δημιουργεί ανασφάλεια και έλλειψη εμπιστοσύνης στον πολίτη, καθώς στερείται άμεσης πληροφόρησης και διεκπεραίωσης των προβλημάτων του, δημιουργώντας παράλληλα καθυστερήσεις – προβλήματα και στις υπόλοιπες Υπηρεσίες της περιοχής (π.χ. ΔΗΜΟΙ, ΚΕΠΥΕΛ, ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ κ.ά.).

Ως Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα καθημερινότητας του πολίτη προτείνω την άμεση λειτουργία Τμήματος Ε.Φ.Κ.Α. – Αγροτών με έδρα την Κοζάνη. Η στελέχωση του εν λόγω τμήματος με 8 έως 10 υπαλλήλους, προτείνεται να πραγματοποιηθεί μέσω του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας (ΕΣΚ). Υπάρχουν οι υποδομές αρχικά στη ΛΕΥΚΟΒΡΥΣΗ – ΚΟΖΑΝΗΣ, όπου στεγάζεται και ο ΟΠΕΚΑ (π. ΟΓΑ) στον οποίο υπηρετούν υπάλληλοι του πρώην ΟΓΑ με εμπειρία στην ασφάλιση και τις παροχές που μπορούν προσωρινά να ενημερώσουν τους υπαλλήλους που θα στελεχώσουν το νέο Τμήμα Αγροτών ΕΦΚΑ Δυτικής Μακεδονίας.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την άμεση ανταπόκριση.

Παραμένω στη διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση.»

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018 11:29