Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011 14:42

Γιορτή…ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ χωρίς χρηματοδότηση αλλά με την στήριξη ιδιωτών και του κόσμου


arsis-Kiriaki_19Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η «Γιορτή...Κόντρα στον Κοινωνικό Αποκλεισμό» που διοργάνωσε η ΑΡΣΙΣ-ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ και ο Σύλλογος Κοινωνιολόγων, Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας, με την υποστήριξη της ΕΛΜΕ και τη συνεργασία του Δήμου Κοζάνης το τριήμερο 17-18-19 Ιούνη.

Την Παρασκευή τόσο μικροί όσο και μεγάλοι φίλοι κατέκλυσαν το Βαλταδώριο Γυμνάσιο, έπαιξαν ζωγράφισαν, παρακολούθησαν προβολές ταινιών και το βραβευμένο ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «ODYSSEAS», που περιγράφει την ιστορία τεσσάρων μεταναστών στην Θεσσαλονίκη, οι οποίοι συναντήθηκαν σε ένα σχολείο για τους μετανάστες και μπήκαν σε μια θεατρική ομάδα.

arsis-Paraskevi_17Το Σάββατο η γειτονιά του πεζόδρομου της Αμύντα έσμιξε με το Σύλλογο Αλώνια, τους εθελοντές της εκδήλωσης και με μετανάστες από διάφορες χώρες αναμιγνύοντας γεύσεις, μουσικές, χορούς, κρασιά από το Βελβεντό και εικόνες συνειδητοποιώντας ότι μέσα στη διαφορετικότητα του καθενός μας, δεν υπάρχουν πράγματα να μας χωρίζουν, παρά μόνο να μας ενώνουν. Το φάσμα της φτώχειας που απλώνεται μπροστά μας και ο ρατσισμός είναι αυτά που γεννούν το φόβο και την αποξένωση, ενώ η αλληλεγγύη και η συνύπαρξη την ελπίδα.

Την Κυριακή, στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης η ενέργεια των νέων εκφρασμένη μέσα από την τέχνη του θεάτρου, του graffiti και της μουσικής διατράνωσε την απόφασή τους να αντισταθούν με κάθε τρόπο στη βαρβαρότητα του ρατσισμού και σε κάθε μορφής διακρίσεων και αποκλεισμών. Η πλατεία για άλλη μια φορά έγινε ορμητήριο αντίδρασης ενάντια στην εξαθλίωση και όχι ενάντια στους εξαθλιωμένους.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όσους στήριξαν αυτή την προσπάθεια και συγκεκριμένα τους μικρούς και μεγάλους εθελοντές της εκδήλωσης, την ΕΛΜΕ Κοζάνης, τη Γιάννα Γκουτζιαμάνη για την προετοιμασία του θεατρικού δρώμενου κάτω από μεγάλη πίεση χρόνου και αντίξοες συνθήκες, τη διεύθυνση του Βαλταδώριου Γυμνασίου για την παραχώρηση του σχολείου, τον Σύλλογο Αλώνια για τη δυναμική του παρουσία, την αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ Μασούτης για τη στήριξη στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, τα μουσικά σχήματα που συμμετείχαν στο live της Κυριακής (Έκτη Αίσθηση, Μουσικοί Ακροβάτες, Επαρχιώτικα Κινήματα, The Opposite Side, Carpe Diem, Highlight illusion), την εταιρία OK! Music ZAZAS Α.Ε. για την άρτια και με πολύ μεράκι ηχητική κάλυψη, τον Αμπελώνα Καμκούτη, το Κτήμα Ζανδέ, το Κτήμα Βογιατζή, τον Ρόκα Αντώνη, τη Γκέκα Δήμητρα για την προσφορά βελβεντινού κρασιού και το Ζαχαροπλαστείο Λωτός στο Βελβεντό για την προσφορά γλυκών.
Ρίχνοντας την αυλαία της γιορτής δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στη συμμετοχή των μαθητών και των μεταναστών, χωρίς τη βοήθεια των οποίων τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί, μια συμμετοχή η οποία γεννά την ελπίδα ότι, τελικά, ο Βασιλιάς Αρπατίλαος, του Ευγένιου Τριβιζά, που παρουσιάσανε τα παιδιά στην πλατεία, δεν θα καταφέρει να «περικόψει» και τα όνειρα μας, διότι οι νέοι, θα είναι πάντα εκεί να αντι(δρούν) και να του «χαλούν» τα σχέδια.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011 02:41