Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018 20:42

Ανοικτή επιστολή της Βασιλικής Βόντσα προς τους γονείς των μαθητών Γυμνασίων της περιοχής για την λειτουργία του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοζανης

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ

Αγαπητοί  γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών,

Με ιδιαίτερη χαρά η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης και προσωπικά η Διευθύντρια, Δρ Βασιλική Βόντσα, απευθύνεται σε σας για να σας ανακοινώσει την ίδρυση του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κοζάνης, γεγονός που αποτελεί την ικανοποίηση του συλλογικού αιτήματος της κοινωνίας μας για ανάδειξη των πολιτισμικών αγαθών του τόπου μας και εκπαίδευση της νέας γενιάς στην τέχνη και στον πολιτισμό.

Το Καλλιτεχνικό Σχολείο Κοζάνης θα στεγαστεί στο Κτηριακό Συγκρότημα του Δημοτικού Σχολείου Κλείτου, ένα κτήριο καινούργιο, όμορφο, λειτουργικό και καλαίσθητο, με άριστες προδιαγραφές και με ειδικό εξοπλισμό και θα στελεχωθεί άμεσα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2018-2019 με το απαραίτητο διδακτικό προσωπικό, ώστε να επιτευχτεί η βέλτιστη λειτουργία του. Επιπλέον, προβλέπεται η μεταφορά των μαθητών με λεωφορεία στις σχολικές εγκαταστάσεις καθώς και η σίτισή τους εντός του χώρου του σχολείου, με δημόσια δαπάνη.

Σκοπός του Καλλιτεχνικού Σχολείου είναι να μεταλαμπαδεύσει στη νέα γενιά την αγάπη για τις τέχνες, να ενθαρρύνει και να στηρίξει το ενδιαφέρον των μαθητών για τις καλλιτεχνικές δημιουργίες, να αναπτύξει και να καλλιεργήσει κλίσεις, ταλέντα και δεξιότητες και να δώσει στους μαθητές τα απαραίτητα εφόδια για περαιτέρω σπουδές σε Σχολές Καλών Τεχνών, Θεάτρου, Κινηματογράφου και Χορού. Παράλληλα οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου διδάσκονται όλα τα αντικείμενα του Αναλυτικού Προγράμματος των υπόλοιπων σχολείων Γενικής Παιδείας, ώστε να μπορούν να επιλέξουν, εάν το επιθυμούν, και άλλον τομέα επιστημονικής και επαγγελματικής κατεύθυνσης, συμμετέχοντας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Συγκεκριμένα, η φοίτηση στο σχολείο είναι εξαετής (Γυμνάσιο-Λύκειο), ακολουθεί το Αναλυτικό Πρόγραμμα των υπόλοιπων σχολείων και επιπλέον γίνονται εβδομαδιαία 14 ώρες μαθημάτων Κατεύθυνσης Εικαστικών Τεχνών, Θεάτρου-Κινηματογράφου και Χορού, ανάλογα με την επιλογή των μαθητών/τριών.

Η εισαγωγή των μαθητών/τριών στην Α’, Β’, Γ’ Γυμνασίου του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κοζάνης θα γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, κατόπιν επιλογής από την αντίστοιχη Επιτροπή Επιλογής Μαθητών για κάθε Κατεύθυνση. 

Σας καλούμε να υποβάλετε αίτηση για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων μαθητών/τριών  στη διαδικασία επιλογής για την   Α’, Β’, Γ’ Γυμνασίου έως και την παραμονή της διαδικασίας επιλογής (6 Σεπτεμβρίου 2018), δηλώνοντας ταυτόχρονα τη σειρά προτίμησης για τις τρεις Κατευθύνσεις, καθώς και τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας σας. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης ιδιοχείρως, με fax (24610-28332) ή με e-mail (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), υπόψη κ. Αζή.

Ο νέος Διευθυντής του σχολείου, κ. Κοντός Γρηγόριος, θα παραβρίσκεται στο χώρο του σχολείου από τις 20 Αυγούστου 2018 καθημερινά από τις 9: 00π.μ. έως 13:00μ.μ., ολοκληρώνοντας τις διαδικασίες διαμόρφωσης του σχολικού χώρου και θα μπορεί να σας ξεναγήσει στο νέο σχολείο.

 

     Εύχομαι σε σας και στα παιδιά σας υγεία, καλές εκπαιδευτικές επιλογές και  καλή σχολική χρονιά.

 

 

Η Δ/τρια Δ.Δ.Ε. Κοζάνης

 

Δρ Βόντσα Βασιλική

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018 20:47