Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010 16:17

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 75η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΕΒΕΣτην Κοζάνη βρέθηκε ο Γενικός Διευθυντής της HELEXPO Ιωάννης Παπακωνσταντίνου με σκοπό την πρόσκληση όλων των επιχειρηματιών του Νομού, για συμμετοχή στην 75η  Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και στο νέο εγχείρημα που φέρει τον τίτλο: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ».
Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο Κοζάνης ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για «μια νέα καινοτομία σε σχέση με την συμμετοχή των επιμελητηρίων στην ΔΕΘ», καθώς όπως ανέφερε «η χώρα υφίσταται μια πίεση σε ότι αφορά την οικονομική της απόδοση». Η νέα αυτή καινοτομία είναι η εισαγωγή του θεσμού: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ». Ο γ. διευθυντής της HELEXPO εξηγώντας το νέο θεσμό επισήμανε πως «αυτό που θέλουμε να δείξουμε στην ΔΕΘ, είναι ότι η χώρα αυτή έχει ένα τεράστιο πλούτο παραγωγικό, έχει τεράστια κουλτούρα και έναν ιδιαίτερα πλούσιο πολιτισμό». Συνεχίζοντας ο Παπακωνσταντίνου είπε ότι «είναι μια χρυσή ευκαιρία για κάθε Νομό να αναδείξει αυτά τα χαρακτηριστικά στο πλαίσιο της ΔΕΘ και για αυτό τον λόγο ξεκινάμε μια σειρά επαφών με όλα τα Επιμελητήρια όλης της χώρας ζητώντας από αυτά να συμμετάσχουν ομαδικά σε αυτό το αφιέρωμα για να δείξουμε, στους περισσότερους από 250.000 επισκέπτες της έκθεσης, ότι η χώρα έχει πραγματικά μια παραγωγική βάση δυνατή και μπορεί να την αναδείξει».

 Στόχος  είναι η Ελλάδα να παρουσιάσει στην 75η ΔΕΘ και συγκεκριμένα στο αφιέρωμα Global Exchange, τη δική της εθνική συμμετοχή, όπου κάθε τόπος εστιάζει στην παρουσίαση της «Ταυτότητας» του, αυτό για το οποίο φημίζεται:

·         Ιστορία – Μνημεία

·         Πολιτισμός – Λαϊκές Γιορτές – Παράδοση

·         Τουρισμός (Νησιά – Τουρισμός Υπαίθρου – Θαλάσσιος και Χειμερινός Τουρισμός)

·         Επιχειρηματικότητα – Τεχνολογία – Καινοτομία

 

Ο Οικονομικός Επόπτης του ΕΒΕ Κοζάνης  Αντώνης Σιαμπανόπουλος αναφέρθηκε και στο πλούσιο εκθεσιακό πρόγραμμα που θα συμμετέχει το Επιμελητήριο Κοζάνης. Μετά την επιτυχημένη συμμετοχή του ΕΒΕ Κοζάνης στην έκθεση «Γεύσεις και Ζωή» που έλαβε χώρα στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα ο κ. Σιαμπανόπουλος ανήγγειλε την Κλαδική Έκθεση «Εορδαία 2010» με θέμα την κατοικία και τα αγροτικά μηχανήματα (21-25 Απριλίου), την 5η Ανθοκομική Έκθεση  στα Κοίλα Κοζάνης (5-9 Μαΐου), την 12η Πανηπειρωτική Πανελλήνια Γενική Έκθεση στα Γιάννενα και την 19η  Πανελλήνια Έκθεση Θράκης 2010 (27-30 Μαΐου). Ο κ. Σιαμπανόπουλος ανέφερε την πρώτη συμμετοχή στην Έκθεση «Αρκαδικό Πανόραμα» απευθύνοντας κάλεσμα στους επιχειρηματίες του Νομού να συμμετάσχουν στην έκθεση της Πελοποννήσου. Παράλληλα αναφέρθηκε και στην αποστολή του ΕΒΕ με τις επιχειρήσεις της Γούνας στην Πολωνία.  Τέλος να θυμίσουμε και το μεγάλο εκθεσιακό γεγονός του Ν. Κοζάνης μετά το τέλος της ΔΕΘ, την 26η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση στα Κοίλα Κοζάνης.
Στέλιος Φούντογλού        

 
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010 16:47