Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018 07:54

Δράσεις στην Εβδομάδα Κινητικότητας στην Κοζάνη

Με πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις συνεχίζεται η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, που διοργανώνει ο Δήμος Κοζάνης. Τη Δευτέρα το απόγευμα  περπατήσαμε παρέα με το ΣΕΟ Κοζάνης από την πλατεία της Σκ’ρκας έως το καταφύγιο του ΣΕΟ Κοζάνης στην περιοχή

«Σμάθ’κο». Στην συνέχεια περπατήσαμε  προς τα μονοπάτια του Αηλιά για να φτάσουμε στον Άγιο Θωμά, εκεί ακολουθήσαμε  το μονοπάτι μέσα από το δάσος, φτάσαμε στο Ξενία και στην συνέχεια κατηφορίζοντας την Αηλιόστρατα επιστρέψαμε.

Την Τρίτη το πρωί με  τα μέλη του ΚΑΠΗ Κοζάνης μετακινηθήκαμε   με λεωφορείο σε ιστορικές γειτονιές της πόλης, μοιραζόμενοι  αναμνήσεις και εμπειρίες. Έπειτα επισκεφθήκαμε  το Δημοτικό κήπο όπου κάναμε   περίπατο και γνωρίσαμ από κοντά τα όργανα γυμναστικής που έχει προμηθευτεί ο Δήμος από επιχορήγηση του Πράσινου Ταμείου.

Συνεχίζουμε την Τετάρτη!

Τετάρτη 19-9-2018

16.30 «Ο ΕΟΣ μας γνωρίζει τα μονοπάτια του Αηλιά»

Παρέα με τα μέλη του ΕΟΣ θα ξεκινήσουμε από το αμαξοστάσιο του Δήμου στον Νιάημερο. Περνώντας από το πάρκο ηπειρωτών και το πυκνό δασάκι, συνεχίζουμε μπαίνοντας στο δίκτυο μονοπατιών που ο συμπολίτης μας Κώστας Μπέλλας με προσωπικό κόπο και καθημερινή φροντίδα κατασκεύασε στον ορεινό όγκο του Αηλιά. Μια πρώτη στάση - ανάσα γίνεται στο χαρακτηριστικό "Ελληνοτόπι". Μέχρι εδώ ο βαθμός δυσκολίας είναι αρκετά χαμηλός - ενδείκνυται και για μικρούς πεζοπόρους, παιδάκια που μαζί με τους γονείς τους μπορούν να πάρουν μια μικρή γεύση πεζοπορίας! Από εκεί συνεχίζουμε την διαδρομή μας κυκλώνοντας τον λόφο του Αηλιά στη βάση του. Φτάνουμε στους φημισμένους Περιστερώνες και το παλιό αναρριχητικό πεδίο της περιοχής. Ανηφορίζουμε προσεγγίζοντας το εκκλησάκι - προσκύνημα του Αγίου Κωνσταντίνου και συνεχίζουμε μέχρι την κορυφή και την εκκλησία του Αηλιά. Λίγο πιο κάτω συναντάμε τα γραφεία του ΕΟΣ Κοζάνης. Κατηφορίζουμε μπαίνοντας και πάλι στα μονοπάτια του Κώστα Μπέλλα. Καταλήγουμε και πάλι στον Νιάημερο. Στο σύνολό της η διαδρομή χαρακτηρίζεται ήπια, χωρίς μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Συνολικά θα κάνουμε μια πορεία περίπου δυόμισι ωρών διανύοντας σχεδόν 5 χιλιόμετρα.

Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον ΕΟΣ.

19.00 Κοβεντάρειο «Ημερίδα: Τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΚ) σε μικρές και μεσαίες πόλεις»

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα που αφορά όλους τους δημότες μας θα διεξαχθεί στις 19.00 στο Κοβεντάρειο. Αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι Δήμων που εφάρμοσαν με επιτυχία το ΣΒΑΚ θα ανταλλάξουν μαζί μας απόψεις, εμπειρίες και καλές πρακτικές στο πλαίσιο γόνιμου διαλόγου. Στην εκδήλωση θα παραστεί επίσης η Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας του ΕΜΠ και Εκπρόσωπος του Civinet CY-EL.

Ομιλητές θα είναι :

– Δεσποτίδης Κων/νος, Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Στρατηγικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας

– Παπαδάκη Καλλιόπη, Εθνική Συντονίστρια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, ΥΠΕΝ

– Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας ΕΜΠ

– Παπαστεργίου Δημήτρης, Δήμαρχος Τρικκαίων

– Μαβίδης Δημήτρης, Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Αστικής Ανάπτυξης Δήμου Λαρισαίων

– Καρατζόγλου Νίκη, Προϊσταμένη Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Δράμας

– Λαμπρινή Παρθένη, Δ/νση Προγραμματισμού Δήμου Καρδίτσας

– Παπαδημητρίου Τάσος, Εκπρόσωπος Civinet

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018 07:56