Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 10:40

Χωρίς καθηγητές σε μαθήματα Γενικής Παιδείας αλλά και μαθήματα κατεύθυνσης το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Κοζάνης

Χωρίς καθηγητές στα μαθήματα Γενικής παιδείας αλλά και στα Ειδικά μαθήματα ξεκίνησε την λειτουργία του το καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Κοζάνης.

Στο σχολείο λειτουργούν τρία τμήματα δύο στην A Γυμνασίου και ένα ολιγομελές στην Β Γυμνασίου. Έως και σήμερα δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί για τα μαθήματα, Mαθηματικών, Φυσικής, Βιολογίας και Γεωγραφίας. Επίσης υπάρχουν αρκετές ελλείψεις  και στις τρεις κατευθύνσεις Θeάτρου, Εικαστικών και Χορού αλλά η παντελής έλλειψη καθηγητών υπάρχει γύρω από τις ειδικότητες και τα μαθήματα χορού, σύγχρονου, παραδοσιακού, κλασσικού και κίνησης κλπ. Σε ότι αφορά τα μαθήματα ειδικοτήτων όπως πληροφορηθήκαμε, μόλις χθες ολοκληρώθηκε η διαδικασία των ενστάσεων στο υπουργείο Παιδείας για τους τελικούς πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών και τις επόμενες ημέρες λένε οι πιο αισιόδοξοι, θα μπορούν οι διευθύνσεις της εκπαίδευσης να καλούν τους εκπαιδευτικούς να αναλάβουν υπηρεσία. Και αν στα μαθήματα ειδικοτήτων υπάρχει υποτίθεται "η δικαιολογημένη" καθυστέρηση που οφείλεται κυρίως στις αδυναμίες του συστήματος, δεν γίνεται κατανοητό γιατί στις 3 Οκτωβρίου συνεχίζει να υπάρχει αδυναμία να βρεθούν καθηγητές για τα μαθήματα γενικής παιδείας που συνήθως εντοπίζονται είτε από τους ήδη διορισμένους είτε από τους αναπληρωτές. Την ευθύνη διαχείρισης αυτού του προβλήματος που ήταν ήδη γνωστό πριν την έναρξη του σχολικού έτους έχει αποκλειστικά η δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Κοζάνης και ως καθ’ύλην αρμόδια που είναι η κ. Βασιλική Βοντσα, φαίνεται ότι η δεν κατάφερε να δώσει την πρέπουσα λύση. 

 Το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Κοζάνης όπως και τα λιγοστά Γυμνάσια που εδρεύουν εκτός του αστικού ιστού της πόλης αντιμετωπίζονται πολλές φορές ως παρίες στο θέμα των ελλείψεων προσωπικού. Καλύπτονται πρώτα οι ελλείψεις στα κεντρικά σχολεία της πόλης Γυμνάσια και Λύκεια όπου φοιτά και ο μεγάλος αριθμός των μαθητών και στην συνέχεια ότι και εάν περισσέψει από εκπαιδευτικούς  θα προωθηθεί στα σχολεία που βρίσκονται στην περιφέρεια του δήμου Κοζάνης. Πρόκειται για άθλια πρακτική με επιρροές από αντίστοιχες πολιτικές συνήθειες του παρελθόντος. Βέβαια και τα υπηρεσιακά στελέχη της τοπικής εκπαίδευσης της περιοχής δεν έκρυψαν ποτέ  τις πολιτικές επιρροές η σχέσεις τους με τους εκπροσώπους του τοπικού πολιτικού συστήματος. 

Σπύρος Κουταβας

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 10:55