Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2018 10:16

Κοινή απόφαση των υπαλλήλων ΑΕΙ και ΤΕΙ δυτικής Μακεδονίας για την συγχώνευση των δύο ιδρυμάτων

Απόφαση διοικητικών υπαλλήλων-εργαζομένων στα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Δυτικής Μακεδονίας (Πανεπιστήμιο και Τ.Ε.Ι.)

Οι διοικητικοί υπάλληλοι-εργαζόμενοι των δύο ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της Δυτικής Μακεδονίας διατρανώνουμε

την πίστη μας ότι η μετεξέλιξη των δύο εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων σε ένα νέο τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό φορέα θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός αξιόλογου, δυναμικού, υψηλού κύρους επιστημονικού και ερευνητικού πόλου, ο οποίος θα δημιουργήσει συνθήκες περαιτέρω ανάπτυξης στην περιοχή μας. Ταυτόχρονα, όμως, ανησυχώντας για τη μελλοντική πορεία και βιωσιμότητα αυτών και έχοντας την εμπειρία του σχεδίου «Αθηνά», το οποίο μίκρυνε τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, αποφασίσαμε να συμπορευτούμε για να υποστηρίξουμε τη σύμπραξη των δύο τριτοβάθμιων φορέων στη Δυτική Μακεδονία.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι-εργαζόμενοι αποτελούμε ουσιαστικό πυλώνα της λειτουργίας, της διατήρησης, της εξέλιξης και της προόδου των ιδρυμάτων. Ως σημαντικοί συμμέτοχοι στην ακαδημαϊκή κοινότητα και επειδή την περίοδο αυτή οι εξελίξεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τρέχουν με γρήγορη ταχύτητα, καλούμαστε να τις ακολουθήσουμε και να τις διαμορφώσουμε σύμφωνα με τις τοπικές ιδιαιτερότητες.

Στο πλαίσιο αυτό προχωρήσαμε σε κοινή συνεδρίαση, και καταλήξαμε στις εξής αποφάσεις:

Α) Τασσόμαστε υπέρ της συνένωσης των ιδρυμάτων σε ένα νέο πανεπιστήμιο με σύγχρονα προγράμματα σπουδών και αυξημένες θέσεις εργασίας σε διοικητικό και ακαδημαϊκό επίπεδο.

Β) Η αυτοδυναμία του νέου φορέα με αιρετή διοίκηση, η οποία θα εκλεγεί από το σύνολο των στελεχών αυτού μετά τη συνένωση, είναι αυτονόητη.

Γ) Η συνέργεια θα επιφέρει μακροπρόθεσμα γενικό όφελος (ακαδημαϊκό, κοινωνικό, οικονομικό, πολιτιστικό) και τα πλεονεκτήματά της θα καταστούν απτά για όλους. Γι’ αυτό και εναντιωνόμαστε σε συγκυριακές προσωπικές πολιτικές, φιλοδοξίες και μικροανταγωνισμούς.

Δ) Είμαστε βέβαιοι πως ο νέος αναβαθμισμένος οργανισμός δεν θα επηρεάσει αρνητικά το εργασιακό μας περιβάλλον (τόσο σε γεωγραφικές ανακατανομές όσο και σε οικονομικό επίπεδο). Αντίθετα, οι απαιτήσεις του σε διοικητικές δομές θα δημιουργήσουν την ανάγκη για εξέλιξη και αναβάθμιση του διοικητικού οργανισμού δημιουργώντας και νέες θέσεις ευθύνης.

Ε) Με βάση το παρόν πλαίσιο θα επιδιώξουμε συναντήσεις με τους υπηρεσιακούς παράγοντες (ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας, πρώην και νυν), καθώς και με τον Υπουργό Παιδείας. Καλούμε σε ανοιχτό διάλογο τον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, τοπικούς φορείς, επιμελητήρια και βουλευτές, προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους για το μέλλον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Δυτική Μακεδονία.

Κάθε καθυστέρηση, κάθε ολιγωρία και κάθε λιποψυχία αυτή τη στιγμή θα είναι καταστροφική για ολόκληρη την Περιφέρεια και τους Δήμους της. Οφείλουν όλοι να τοποθετηθούν δημόσια σήμερα και να αναλάβουν δράση. Οι υπάλληλοι-εργαζόμενοι στη διοίκηση στα τριτοβάθμια ιδρύματα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συμπλέουμε στο βασικό στόχο της ενοποίησης των δύο ιδρυμάτων και της ισχυροποίησής τους. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η σύμπραξη των δύο ιδρυμάτων μας είναι η μοναδική διαδικασία που μπορεί να οδηγήσει σε ένα νέο, δυναμικό, βιώσιμο αναβαθμισμένο και ανταγωνιστικό πανεπιστήμιο και να εγγυηθεί το παρόν και το μέλλον της Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας σε κοινωνικό, εκπαιδευτικό, οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2018 10:24