Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2018 09:35

Το πόρισμα για τη συγχώνευση του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας με το Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας - Πόσες και ποιές Σχολές η τμήματα

Το esos δημοσιεύει κατ'  αποκλειστικότητα  το πόρισμα της Επιτροπής “Γαβρόγλου” για τη συγχώνευση του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας με το Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας, το οποίο , με τη συμφωνία ότι δεν θα δημοσιοποιηθεί, κατατέθηκε στον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

Ειδικότερα σύμφωνα με το πόρισμα συνολικά στο Νέο Πανεπιστήμιο θα λειτουργούν 8 Σχολές και 25 Τμήματα σε αρχικό στάδιο.

Σε ορίζοντα τριετίας  θα λειτουργούν συνολικά  30 Τμήματα.  

Τα Τμήματα θα στελεχωθούν από τα 213  υπηρετούντα μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και εκτιμάται ότι για τη διασφάλιση της επιτυχίας του σχεδίου  θα απαιτηθούν  άμεσα 60 νέες θέσεις ΔΕΠ για το 2019 και για τη αρχική στελέχωση των νέων Τμημάτων και την ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων Τμημάτων.  

Επιπλέον θα απαιτηθούν 66 θέσεις για το 2020 και 70 θέσεις για το 2021.

Η χωρική κατανομή των Τμημάτων κατά το αρχικό στάδιο προβλέπει 12 Τμήματα στην Κοζάνη 7 Τμήματα στην Φλώρινα3 Τμήματα στην Καστοριά2 Τμήματα στα Γρεβενά1 Τμήμα στην Πτολεμαϊδα και θεωρείται ως απαραίτητη για την διατήρηση κατα το δυνατόν των υπαρχόντων συνολικών ποσοτικών στοιχείων και της υπάρχουσας χωρικής κατανομής Τμημάτων,  προσωπικού και φοιτητών,   ενώ ο συνολικός Σχεδιασμός κρίνεται απαραίτητος έτσι ώστε, το νέο Ίδρυμα να  αποκτήσει  μια ολοκληρωμένη ακαδημαϊκή ταυτότητα.

Δομή νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Τα μέλη της Επιτροπής, αφού έλαβαν υπόψη το γνωστικό πεδίο που θεραπεύουν τα Τμήματα του Πανεπιστημίου  και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας   την ποιότητα του παρεχόμενου εκπαιδευτικού και  ερευνητικού έργου, το προσωπικό, τις υφιστάμενες υποδομές και πρωτίστως τον στρατηγικό σχεδιασμό των δύο ιδρυμάτων, εισηγήθηκαν στον υπουργό Παιδείας:

Στο νέο ‘Ίδρυμα θα  λειτουργήσουν  οι παρακάτω Σχολές και Τμήματα:

I.    ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ με έδρα την Κοζάνη (5ετή Προγράμματα Σπουδών)

a.    Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών (Κοζάνη) .στο οποίο εντάσσονται  με επιλογή τους Μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου και μέλη του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ του ΤΕΙ  με  συναφή γνωστικά αντικείμενα. (Άμεση  λειτουργία )

b.    Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων (Κοζάνη). Πρόκειται για  μετεξέλιξη του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ του ΤΕΙΔΜ στο  οποίο εντάσσονται με επιλογή τους Μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου και του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ του ΤΕΙ  με  συναφή γνωστικά αντικείμενα. (Άμεση  λειτουργία)

c.    Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος (Κοζάνη) ). Πρόκειται για συγχώνευση δύο υφιστάμενων  Τμημάτων και των δύο Ιδρυμάτων  στο οποίο εντάσσονται με επιλογή τους μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος και Μηχανικών Αντιρρύπανσης ΤΕ του ΤΕΙ  με  συναφή γνωστικά αντικείμενα και  οι 5 εκκρεμουσες θεσεις μελων ΔΕΠ του Πανεπιστημίου . (Άμεση  λειτουργία)

d.    Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (Κοζάνη). Πρόκειται για μετεξέλιξη του Τμήματος Ηλεκτρολόγων  Μηχανικών ΤΕ του ΤΕΙΔΜ στο  οποίο εντάσσονται με επιλογή τους μέλη ΔΕΠ των  Τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ, Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ του ΤΕΙ  και Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΠΔΜ (άμεση λειτουργία).

e.    Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (Κοζάνη). Πρόκειται για το υπάρχον Τμήμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο οποίο εντάσσονται με επιλογή τους μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου και των Τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ και Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ του ΤΕΙ  με  συναφή γνωστικά αντικείμενα. (Άμεση  λειτουργία)

f.    Τμήμα Χημικών Μηχανικών (Κοζάνη). Πρόκειται για νέο Τμήμα με δυνατότητα μετακίνησης σε αυτό Μελών ΔΕΠ των  Τμημάτων Μηχανικών Περιβάλλοντος  και Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου και των Τμημάτων Μηχανολόγων Μηχανικών και Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ και Μηχανικών Περιβάλλοντος και Μηχανικών Αντιρρύπανσης ΤΕ του ΤΕΙ  με  συναφή γνωστικά αντικείμενα. (Άμεση  λειτουργία)

g.    Τμήμα Μηχατρονικής (Mechatronics, Αγγλόφωνο - Κοζάνη). Πρόκειται για νέο Τμήμα  το οποίο αρχικά υποστηρίζεται από μέλη των άλλων τμημάτων με συναφή γνωστικά αντικείμενα. (Λειτουργία το 2021)

για την συνεχεια κλικ εδω

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2018 09:39