Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011 10:58

Εκδήλωση στο Γράμμο, απο το ΚΚΕ

100303_kkeΤην Κυριακή 3 η Ιουλίου 2011 , στις 11 το πρωί , στη θέση πραγματοποιούμε στη Κοτύλη (Σπανούρα) εκδήλωση τιμής και μνήμης της Τρίχρονης Εποποιίας 1946-1949 του ΔΣΕ και τη μάχη του Γράμμου 26 Ιούνη ως 22 Ιούλη 1947 τιμώντας ταυτόχρονα αυτούς που πέσανε σ'αυτή τη μάχη αλλά..

και τους μαχητές και μαχήτριες που πήραν μέρος σ'αυτήν την κορυφαία και ηρωική ταξική αναμέτρηση.
Η πραγματοποίηση αυτών των εκδηλώσεων δεν αποτελούν μνημόσυνα αλλά πηγή έμπνευσης και παραδειγματισμού , αναδεικνύουν τον ηρωισμό των λαϊκών μαζών στην πάλη για την κοινωνική απελευθέρωση και διαπαιδαγωγούν και σημαδεύουν καθοριστικά την ατομική καθοριστική πορεία χιλιάδων νέων αγωνιστών.

 

Ο εμφύλιος πόλεμος ήταν η κορυφαία μορφή που πήρε η ταξική πάλη στη χώρα μας τον 20ο αιώνα . Ο ένοπλος αγώνας του ΔΣΕ ήταν δίκαιος , λαϊκός ,αντιιμπεριαλιστικός και διεθνιστικός . Ενώ για τις εγχώριες αστικές δυνάμεις και τους ξένους ιμπεριαλιστές πατρόνες τους ήταν άδικος , αντιλαϊκός , αντιδραστικός , πόλεμος εναντίον του λαού για να αποκατασταθεί η κυριαρχία τους που κλονίστηκε από το λαϊκό απελευθερωτικό αγώνα κατά τη διάρκεια της κατοχής που κορμός του ήταν το ΚΚΕ.
Η δικαίωση του αγώνα του ΔΣΕ δεν έχει έρθει ακόμα παρά το γεγονός ότι τα μηνύματα του δε χάθηκαν , παρακίνησαν τα κατοπινά χρόνια σε αγώνες σε μάχες σε αναμετρήσεις. Νέα προβλήματα στέκουν μπροστά μας σήμερα , αύριο , μπροστά στο εργατικό κομμουνιστικό κίνημα θ τεθούν ακόμα πιο δύσκολα , πιο μεγάλα πιο σύνθετα προβλήματα. Αυτό που έχει σημασία είναι να έχουμε πλήρη ετοιμότητα και ικανότητα να ανταποκριθούμε και σε μία απότομη στροφή του κινήματος , σε μια στασιμότητα αλλά και σε ένα πρωτοφανέρωτο φούντωμα που έτσι και αλλιώς θα έρθει.
Η τελευταία επίθεση στα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων όπως εκφράζεται από το «Μεσοπρόθεσμο» εκφράζουν την ανάγκη του κεφαλαίου για διατήρηση της κερδοφορίας του σε περίοδο κρίσης. Ο δρόμος της καπιταλιστικής ανάπτυξης μόνο δεινά και εξαθλίωση μπορούν να φέρουν στο λαό. Η πρόταση του κόμματος μας για λαϊκή συμμαχία με στόχο τη λαϊκή εξουσία και οικονομία είναι ώριμη και όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρη.
Είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να εξασφαλίσει την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, είναι ο μόνος δρόμος που εξασφαλίζει την δικαίωση των αγώνων του ΔΣΕ.
Πάρτε μέρος στην εκδήλωση .
Θα πραγματοποιηθεί ομιλία εκ μέρους της Επιτροπής Περιοχής του ΚΚΕ, με ομιλητή τον Τσάκωνα Αντώνη μέλους του Γραφείου και χαιρετισμοί από το Συμβούλιο Περιοχής της ΚΝΕ και από την Περιφερειακή Επιτροπή Δυτικής Μακεδονίας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011 16:57