Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2018 16:46

Μαλούτας: Ρεσιτάλ συκοφαντίας απο τον γγ του δήμου, θα πεί οτι ξέρει στην δικαιοσύνη - Αναδίπλωση Μπουγιοτόπουλου :"Οι δηλώσεις μου δεν αφορούσαν σε κανέναν συγκεκριμένο πρόσωπο ή παράταξη που διατέλεσε διοίκηση στο Δήμο Κοζάνης"

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

“Ευτυχώς” τελικά που στη θέση του γενικού γραμματέα  του δήμου βρέθηκε ο κ. Μπουγιοτόπουλος, για να “μάθουμε” και εμείς, δήμαρχος και αντιδήμαρχοι πριν το 2014, τι ακριβώς συνέβαινε στα γραφεία μας, ακούγοντας την τοποθέτησή του στην πρόσφατη συνάντηση της παράταξης που διοικεί σήμερα το δήμο.

Έδωσε μαθήματα λαϊκισμού και συκοφαντίας.

Το μόνο βέβαιο είναι πως θα έχει την ευκαιρία να ξαναμιλήσει γι΄  αυτά που “ξέρει” σε άλλες αίθουσες, της δικαιοσύνης, και με άλλο ακροατήριο και σίγουρα με διαφορετικούς ρόλους.

Η τακτική αυτή προφανώς επιλέχτηκε προκειμένου η δημοτική αρχή να δικαιολογήσει την αφωνία της σε όσα επανειλημμένα καταγγείλαμε για τα θέματα που αφορούν την διαχείριση των οικονομικών του δήμου.

Για τον ίδιο ακριβώς λόγο σε   πρόσφατη  ανάρτησή του  ο κ. Ιωαννίδης, αναφερόμενος σε συνυποψήφιους για τη δημαρχία δήλωνε  ότι :

“….ορισμένοι δεν μπορούν να αντισταθούν στον πειρασμό του λαϊκισμού και των ανακριβειών….

Το απώτατο βέβαια στάδιο του λαϊκισμού είναι η συκοφαντία.

Αυτόν τον ρόλο ζήλωσε ο γενικός γραμματέας του δήμου, και στενός συνεργάτης του νυν δημάρχου, που ακολουθεί την τακτική  πες, πες κάτι θα μείνει στο τέλος.

Έως τότε, και επειδή η  επιλογή και ο διορισμός του γενικού γραμματέα είναι αρμοδιότητα  του δημάρχου ο κ. Ιωαννίδης φέρει ακεραία την ευθύνη των λεγομένων του κ. Μπουγιοτόπουλου.

 

Δήλωση Γ.Γ. Δήμου Κοζάνης Βασίλη Μπουγιοτόπουλου

Με ενδιαφέρον παρακολουθώ τον απόηχο που δημιουργήθηκε γύρω από την εισήγηση μου στην Γενική Συνέλευση της Δημοτικής Κίνησης, και λόγω της θεσμικής μου θέσης αλλά του πολιτικού πολιτισμού που χαρακτηρίζει την παράταξή μας, θα ήθελα να αναφερθώ ειδικότερα στο περιεχόμενο όσων είπα, για να αποφευχθεί κάθε μεμονωμένη παρερμηνεία. 

Το πλαίσιο της πολιτικής τοποθέτησης μου στην 8η τακτική Εκλογο Απολογιστική Γενική Συνέλευση της Κίνησης ΚΟΖΑΝΗ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ που έγινε στις 2/12/2018, αφορούσε αποκλειστικά και μόνο το γενικότερο φαινόμενο που συνηθίζεται να αποκαλείται «διαπλοκή» και την άσκηση πολιτικής από τη Δημοτική Αρχή και την Οικονομική Υπηρεσία για την αποτροπή του, στο πλαίσιο της αρχής της Καλής Διακυβέρνησης.

Οι δηλώσεις μου δεν αφορούσαν σε κανέναν συγκεκριμένο πρόσωπο ή παράταξη που διατέλεσε διοίκηση στο Δήμο Κοζάνης.  Αφορούσαν στις ενέργειες στις οποίες προέβη η Δημοτική Αρχή για να αντιμετωπίσει στρεβλώσεις που ταλάνιζαν γενικότερα τη δημόσια διοίκηση για χρόνια και που αντιμετωπίσαμε με την εφαρμογή του ISO ως τρόπο λειτουργίας της Διεύθυνσης Οικονομικών, αλλά και την πιστή εφαρμογή και πλήρη συμμόρφωση του Δήμου μας στο νέο νομοθετικό πλαίσιο όπως αυτό διαμορφώθηκε με το Νόμο 4412/2016 περί Δημοσίων Συμβάσεων. Ένα νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο δεν αφήνει κανένα περιθώριο πλέον στις οικονομικές ελίτ να επηρεάζουν τη διαδικασία των αναθέσεων και το οποίο πολύ συνειδητά ως Δημοτική Αρχή θωρακίσαμε επιπλέον με την τυποποίηση των διαδικασιών οικονομικής λειτουργίας.

Είναι αυτονόητο ότι ως Γενικός Γραμματέας του Δήμου και ως πολίτης, αν είχα έρθει αντιμέτωπος ο ίδιος ή αν διέθετα στοιχεία από μαρτυρίες σχετικά με «χρηματισμούς» ή άλλες παράτυπες ενέργειες συγκεκριμένων πολιτικών ή υπηρεσιακών παραγόντων, ως στοιχείο μιας άλλης καθημερινότητας που όλοι διαβάζαμε σε δημοσιεύματα, θα είχα καταφύγει άμεσα στη δικαιοσύνη.

Τέλος, όλοι γνωρίζουν ότι όσα περιστατικά με οικονομικές παραβάσεις και μη τήρηση των διαδικασιών εντοπίσθηκαν στο Δήμο Κοζάνης, έχουν ήδη παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη, η οποία είναι η μόνη αρμόδια να αποφανθεί.

Βασίλης Μπουγιοτόπουλος

Γ.Γ. Δήμου Κοζάνης

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2018 17:13