Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019 20:38

Μαλούτας: Μετά την χιονόπτωση η ανάρτηση στην διαύγεια του διαγωνισμού για τον αποχιονισμό στο δήμο Κοζάνης

 Η πρόσφατη κακοκαιρία και οι συνέπειές της στο δήμο Κοζάνης, κατέδειξαν την προχειρότητα με την οποίααντιμετώπισε η δημοτική αρχή το φαινόμενο, αν και γνώριζε εγκαίρως, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, τη σφοδρότητά του. Απέδειξε εν τέλει την ανευθυνότητα και την ανικανότητά της στη διαχείριση του.

Η δημοτική αρχή κρίθηκε από το αποτέλεσμα. Η μόνη της συνέπεια ήταν οι καθημερινές στημένες παρουσίες  δημάρχου και αντιδημάρχου Τεχνικών υπηρεσιών, στα τοπικά ΜΜΕ, να προσπαθούν να παρουσιάσουν το «μαύρο-άσπρο». Βεβαίως ο αποχιονισμός και ο καθαρισμός του πάγου δεν γίνεται ούτε με δηλώσεις ούτε και με ασκήσεις επί χάρτου.

Το αποτέλεσμα ήταν οι πολίτες να βιώνουν μια πόλη παγοδρόμιο,  με στενά της πόλης «απάτητα», με αδιάβατους δρόμους στα δημοτικά μας διαμερίσματα, με τις ορθοπεδικές κλινικές να έχουν την τιμητική τους, λόγω του πλήθους των καταγμάτων συμπολιτών μας αλλά και  κτηνοτροφικές μονάδες αποκλεισμένες από  το χιόνι, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των υπαλλήλων του δήμου.

Επιβεβαίωση των λεγομένων μας, στο επίπεδο της προετοιμασίας εν όψει του χειμώνα, είναι τα δύο έγγραφα που παραθέτουμε, χαρακτηριστικό δείγμα προχειρότητας και ανευθυνότητας.

Η προκήρυξη του έργου του αποχιονισμού, στη ΔΕ Κοζάνης, γίνεται στις  5-10-2018 με αριθμό πρωτοκόλλου  32786 και η ανάρτησή του στη «διαύγεια» στις 17-1-2019 δηλαδή τρεισήμισι μήνες μετά, και αφού είχαν περάσει τα έντονα φαινόμενα χιονόπτωσης !!!                                          (ίσως επειδή η οικονομική υπηρεσία του δήμου έχει ISO …)

Η τοποθέτησή μας αυτή γίνεται ετεροχρονισμένα γιατί άλλως θα μπορούσαμε να κατηγορηθούμε για εκμετάλλευση της απαράδεκτης κατάστασης στην οποία δυστυχώς είχε περιέλθει ο δήμος μας.

Εμείς δεν χρειάζεται να πούμε τίποτε άλλο οι συμπολίτες μας γνωρίζουν.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019 20:44