Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019 08:20

ΕΠΑΣ - ΟΑΕΔ : "Αναπτύσσοντας Κοινωνικούς Επιχειρηματίες"

Οι εκπαιδευτικοί της ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ, και συγκεκριμένα 25 στον αριθμό, μετατράπηκαν για λίγο σε… μαθητές και κάθισαν στα θρανία, για να παρακολουθήσουν ένα άκρως ενδιαφέρον σεμινάριο βιωματικού χαρακτήρα!

Το σεμινάριο αυτό αποτελεί ουσιαστικά τον προάγγελο του προγράμματος με τίτλο: «Δεξιότητες Ζωής (Life Skills): Αναπτύσσοντας Κοινωνικούς Επιχειρηματίες» που απευθύνεται σε μαθητές και τελεί υπό την αιγίδα του Βρετανικού Συμβουλίου (British Council) σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ. Ο ειδικός εκπαιδευτής κ. Στεργίου Κων/νος πληροφόρησε τους εκπαιδευτικούς της σχολής για τη μεθοδολογία του προγράμματος, απάντησε στις απορίες τους και τους προμήθευσε με χρήσιμο εκπαιδευτικό υλικό, ώστε να κατανοήσουν το πρόγραμμα και να βοηθήσουν, με τη σειρά τους, τους μαθητές στην υλοποίησή του. Οι γενικότεροι στόχοι του προγράμματος συνοψίζονται στην ανάπτυξη των ακόλουθων δεξιοτήτων των μαθητών:

  • Κριτική σκέψη και δυνατότητα επίλυσης προβλημάτων 
  • Επικοινωνία, συνεργασία και ομαδικό πνεύμα
  • Δημιουργικότητα και φαντασία
  • Την έννοια του ενεργού πολίτη 
  • Ψηφιακές δεξιότητες
  • Ηγεσία

Αξίζει να σημειωθεί πως στα πλαίσια του προγράμματος μαθητές και μαθήτριες της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ ΚΟΖΑΝΗΣ ειδικότητας Τεχνιτών Μηχανών & Συστημάτων Αυτοκινήτου, Α’ Τάξης,  θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό «Αναπτύσσοντας νέους κοινωνικούς επιχειρηματίες» που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του 2019.

Κλείνοντας, οι εκπαιδευτικοί της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ ΚΟΖΑΝΗΣ εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στο Βρετανικό Συμβούλιο (British Council) και στον ειδικό εκπαιδευτή κ. Στεργίου Κων/νο για την άψογη συνεργασία αλλά και τις ευχές τους για καλή επιτυχία στους μαθητές της σχολής που θα λάβουν μέρος στο πρόγραμμα και τον διαγωνισμό.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019 08:23