Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019 18:35

Αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ΑΝΚΟ και στον Περιφερειάρχη για θέματα της μεταλιγνιτικής περιόδου

 

Συνάντηση με τα μέλη της αντιπροσωπείας της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  στο πλαίσιο του προγράμματος τεχνικής βοήθειας για την διαδικασία μετάβασης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

προς ένα νέο οικονομικό και παραγωγικό μοντέλο, πραγματοποίησε στο γραφείο του, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.  

Στόχος του προγράμματος στήριξης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων (ΠΣΔΜ-SRSP) της ΕΕ είναι να βοηθά τα κράτη μέλη να σχεδιάζουν και να εφαρμόζουν θεσμικές, διοικητικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να χρησιμοποιούν αποδοτικότερα και αποτελεσματικότερα τα ευρωπαϊκά κονδύλια που διατίθενται για τους σκοπούς αυτούς.

Νωρίτερα προηγήθηκε σύσκεψη των τεχνικών κλιμακίων με τα στελέχη της ΑΝΚΟ

Στο πλαίσιο της συνάντησης παρουσιάστηκαν από στελέχη της ΑΝΚΟ τα χαρακτηριστικά και οι προοπτικές της περιοχής στους τομείς της ενέργειας, του περιβάλλοντος και της επιχειρηματικότητας, οι οποίοι αποτελούν τις σημαντικότερες παραμέτρους για τη μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας στη νέα περίοδο χαμηλής λιγνιτικής εξάρτησης.

Ο Γενικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. – ΑΝΚΟ κ. Γιώργος Αμανατίδης εστίασε στην εμπειρία της ΑΝΚΟ αναφορικά με την αντιμετώπιση ζητημάτων των ανωτέρω τομέων ενδιαφέροντος και στις δυνατότητές της εταιρίας να συμβάλλει στην προετοιμασία και την υλοποίηση των σχεδιαζόμενων πολιτικών.

Στη συνέχεια, έγινε παρουσίαση από τον Διευθυντή Προγραμμάτων της ΑΝΚΟ κ. Αναστάσιο Σιδηρόπουλο του αρχικού Επιχειρησιακού Σχεδίου για τη μεταλιγνιτική περίοδο.

 Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε  εκτενής συζήτηση με τα μέλη της Αντιπροσωπείας και ανταλλάχθηκαν απόψεις που θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμες στην προσπάθεια για το σχεδιασμό και την υλοποίηση των κατάλληλων πολιτικών μετάβασης της περιφερειακής οικονομίας σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο.

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019 18:40